A Milli Futbol Takımı'nın FIFA sıralamasında yeri değişmedi A Milli Futbol Takımı'nın FIFA sıralamasında yeri değişmedi

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyatları'nı 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı ve madalya kazanan sporculara ödüllerini takdim etti. Yönetmelik gereği altın madalya kazanan sporculara bu yıl ödül verilmezken, gümüş madalya sahiplerine 600 Cumhuriyet Altını, bronz madalya kazananlara ise 300 Cumhuriyet Altını ödül verildi.

51 yaşındaki Yusuf Dikeç, Şevval İlayda Tarhan ile birlikte karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde elde ettiği gümüş madalya ile dikkat çekti. Profesyonel ekipman kullanmayan ve rahat tavırlarıyla tanınan Dikeç, birçok sporcu tarafından taklit edilen bir ikon haline geldi.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’a, takım sporunda elde ettikleri başarı nedeniyle her birine 300 Cumhuriyet Altını (yaklaşık 5.5 milyon TL) ödül verildi. Türkiye, olimpiyat madalyalarına en yüksek para ödülünü veren ülkeler arasında üst sıralarda yer alıyor. İlk sıradaki ülke ise Hong Kong, burada altın madalyaya 25 milyon 422 bin TL, gümüş madalyaya 12 milyon 711 bin TL, bronz madalyaya ise 6 milyon 355 bin TL ödül verilmektedir.

Yusuf Dikeç’in başarısı ve kazandığı ödül, Türk sporunun uluslararası arenada ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Muhabir: İsmet Gültekin