Saatte 205 kilometre hıza ulaşan rüzgarlar, Florida’nın batı kıyısından karaya ulaştı ve en az 125 evde ciddi hasara yol açtı. 3 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı ve bazı bölgelerde can kayıpları rapor edildi.

Elektriksiz Kalanların Sayısı Artıyor
Elektrik kesintilerini takip eden Poweroutage.us’a göre, Florida’da sabaha karşı 2,8 milyon kişi elektriksiz kaldı. En çok etkilenen bölgeler arasında Hardee, Manatee, Sarasota, Charlotte ve Hillsborough bulunuyor.

Taylor Swift’ten 5 Milyon Dolarlık Bağış
Ünlü şarkıcı Taylor Swift, Helene ve Milton Kasırgalarından etkilenenlere destek olmak amacıyla Feeding America aracılığıyla 5 milyon dolar bağış yaptı.

Florida’da Büyük Hasar
Tampa Bay Rays’in stadyumu Tropicana Field, Milton Kasırgası’nın şiddetli rüzgarları nedeniyle büyük hasar aldı. Ayrıca, St. Petersburg'da şiddetli rüzgarlar nedeniyle birden fazla vincin çöktüğü bildirildi. 157 metre yüksekliğindeki lüks bir gökdelenin inşaatında yer alan vinçlerin devrilmesi, şehirde büyük endişe yarattı.

Florida'nın Doğu Kıyısında Sel ve Hortum Tehlikesi
Florida’nın doğusunda şiddetli yağışlar ve hortumlar etkili oldu. St. Lucie County’de bir kır kulübüne hortum düşmesi sonucu birçok can kaybı yaşandı. Florida Valisi Ron DeSantis, eyaletin çeşitli yerlerinde toplamda 19 hortumun meydana geldiğini açıkladı.

Başkan Biden'dan Uyarı
ABD Başkanı Joe Biden, "Milton, yüzyılın kasırgası gibi gözüküyor" açıklamasında bulunarak halka dikkatli olmaları ve sığınaklarda kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Florida’da Yakıt Krizi
Milton Kasırgası nedeniyle Florida’da yakıt sıkıntısı baş gösterdi. Eyaletteki benzin istasyonlarının yaklaşık dörtte birinde yakıt kalmadı ve özellikle Tampa-St. Petersburg bölgesinde pompaların yarısından fazlası boş kaldı.

Arnavutluk ile 4 iş birliği anlaşması Arnavutluk ile 4 iş birliği anlaşması


Kasırga nedeniyle Florida genelinde şimdiye kadar 1,2 milyon kişi elektriksiz kalmış durumda. Hava durumu uzmanları, kasırganın doğu-kuzeydoğu yönünde ilerlemeye devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde Florida’nın doğusundan Atlas Okyanusu’na geçeceğini tahmin ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi