Bilindiği üzere daha önce İYİ Parti'den milletvekili adayı olan ancak kazanamayan ardından istifa eden Gökhan Zan'dan manidar bir paylaşım geldi. Zan, son paylaşımı ile birlikte siyasete tekrar adım atma sinyallerini ermiş oldu.

İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katılan Zan, İYİ Parti'den istifa etme sürecini anlattı. Zan, seçim döneminde İYİ Parti'den gelen teklifi değerlendirerek milletvekili adayı olmuş, ancak Meclis'e girememişti.

İSTİFA ETMİŞTİ

Daha sonra partiden ayrılan Zan, şunları söylemişti: "Bilindiği üzere siyasete girme nedenim Hatay'a destek olabilmek, deprem gibi ağır bir felaketin ardından Hataylı kardeşlerimin sesini Meclis'te duyurabilmekten ibaretti. Gelinen noktada siyaset arenasında bunun pek de mümkün olmadığını görmemden hareketle İYİ Parti'den istifa ediyorum."

KENDİSİNE YAPILAN TEKLİFİ AÇIKLADI

Milletvekili Yayman Kırıkhan’da Milletvekili Yayman Kırıkhan’da

Gökhan Zan, istifasının ardından kendisine yapılan teklifi açıkladı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın kendisini aradığını aktaran Zan şöyle devam etti: "Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ aradı. Sürpriz bir telefon oldu. Hatay'dan aday olmamı istedi büyükşehire. Hem ülkede hem memleketinde sevilen bir insan olduğumu vurguladı. Nezaketen de çok teşekkür ettim. Bölen tarafta olmak istemediğimi vurguladım. Kibarca reddettim. Sonra bana 'Senin gibi bir aday işaret edebilir misin?' dedi. Çünkü göçmen sayısına dikkat çekti. Özellikle Reyhanlı'daki sayıyı düşürebilecek politikaların altını çizdi." Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi