Sarı’dan Milletvekillilerine Davetiye Sarı’dan Milletvekillilerine Davetiye

Festival öncesinde Altınözü Belediyesi Zeytin Cafe’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, ilçe kurum amirleri ve basın mensupları katıldı. Festivali düzenlemekteki amaçlarının ilçenin zeytin ve zeytinyağı üretimine dikkat çekmek olduğunu kaydeden Başkan Sarı, her yaşa uygun programlarla Altınözü’nde dolu dolu iki gün geçireceklerini belirterek tüm vatandaşları festivale davet etti. 
SERT: SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MEMNUNUM 
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Sert, “Bugün burada 8.’sini düzenleyeceğimiz Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimiz öncesinde sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gerekli açıklamaları Başkanımız Rıfat Sarı yapacaktır. Hepiniz hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı. 
SARI: AMACIMIZ EĞLENCE DEĞİL ZEYTİN KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK 

Altınözü Zeytin (1)
8.Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivalimizin hayırlı olması temennilerimi iletiyorum. Öncelikle deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçen yıl devamlılığı sağlamak adına 7.’sini düzenlemiştik. Ama çok dar kapsamlı bir program düzenlemiştik. Depremi unutmayacağız. Ama artık normalleşmeye geçmek adına vatandaşlarımızı sosyal faaliyetlerden geri bırakmamak adına karar aldık. İlçemizin coğrafyası çok zengin Zeytin denizi olan bir ilçemiz. Hatay’da 17 milyon zeytin ağacımız var. 7 milyon da bizim ilçemizde var. Ancak rekolte açısından incelediğinizde bizim burada çıkan zeytin ve zeytinyağı miktarımız Hatay’ın tamamından daha fazlaya denk geliyor. İlk festivalimizi 2012 yılında başlattık. Bu festivalimizin ana amacı eğlence tarzı bir festival değil. Ana amacımız zeytin üreticilerimizin hak etiği değeri almasıdır. Bizim de tek amacımız üreticilere değer katmaktır. 
Altınözü’nü bilmeyen vatandaşlarımız festivaller ile ilçemizi tanır hale geldi. Festivalimizin ana gayesi ilçemizin tanıtımı ve zeytin, zeytinyağına dikkat çekmektir. Çok önemli konuklarımız gelecek. Gençlerimizi eğlendirecek, acılarımızı da unutmadan şehitlerimizi anacak programlarımız olacak. Festivalimiz kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşümüz hasat alanımıza kadar sürecek ve burada hasadımızı başlatacağız. Hemşehrilerimize rabbim güzel bir hasat mevsimi olmasını temenni ediyorum. Bu yıl bereketin olduğu bir yıl olacak ve zeytinimiz de zeytinyağımız da bol olacak. Ardından 15 Temmuz Milli İrade Parkımıza geleceğiz. Konuşmaların ardından stantlarımızı gezeceğiz. Ardında yarışmalarımız gerçekleşecek. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerimizi takdim edeceğiz. Akşam ise konserimiz gerçekleşecek. Konserimize ve festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. İlk gün EYPİO ve İkilem konserlerimiz var. İki gün boyunca gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik dolu dolu programlarımız olacak. İkinci gün yarışmalarımızın sonucunda ödüllerimizi vereceğiz. Gençlerimize yönelik color festivalimiz olacak. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğiz. Hem gençlere hem orta yaşlara ve her yaştan vatandaşa yönelik etkinliklerimiz olacak. Festivalimizin ilk günkü amacı neyse bu festivalimizin amacı da o olacak. Tek amacımız üreticilerimize destek olmak, zeytinimizin ve zeytinyağımızın hak ettiği değeri kazanmasıdır. 2 gün boyunca dolu dolu programlar gerçekleştireceğiz. Tüm festival programımıza vatandaşlarımızı davet ediyorum.
Altınözü’nde 3. Dönemimizi yaşıyoruz. Hizmetlerimiz yeter demeden aynı azim ve gayetle çalışmaya devam edeceğiz. 2024 seçimlerinden önce vatandaşlarımıza şu sözü verdik. Yapamayacağımız sözü vermedik. Yerel yöneticilerin yapamayacağı sözleri vermesi halinde vatandaşlarla yüzyüze geliyor. Bu ilçe için elzem olan neyse biz aynı gayretle yapacağız. Hastanemiz programa alınmıştı depremden önce. B sınıfı bir hastane kazandıracağız. En ufak bir yaralanmada falan ilçeye sevk olmayacak. Tüm uzman doktorların bulunduğu bir hastane konumuna gelecek. 50-60 bin nüfusumuz var diyorduk. Ama depremin ardından nüfusumuz 100 bini geçti. İnşallah Kasım ayı başında hastanemiz hizmete açılacak. İlçe hükümet konağımızı, emniyet ve jandarma binalarımızı yeniliyoruz. Artık Altınözü’nde kurumlarımızın hepsi yeni bir kimlikle hizmet edecek. Zeytincilik Araştırma Enstitümüz var. Projemiz 2014 yılında hazırdı. İdari binamızı eski cezaevi binasının yerine yaptık. Açılışını festivalde yapmayı planlıyorduk. Ancak kısa bir gecikme olacak. Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Yerel hizmetlerle ilgili eski yönetimin zulmünü gördük. Altınözü ilçemiz hak ettiği hizmeti alamadı. Ama artık falanı filanı bahane ederek topu taca atma dönemi bitti. Bu dönemde vatandaşımızın isteği neyse vatandaşın sorununu çözme noktasında işbirliği ile hareket ediyoruz. 10 yıldır kangrene dönüşmüş sorun varken biz 1 km yol yaptıramadık. Şimdi ise 1400 kilometre yol yapıyoruz. Mehmet Öntürk başkanımızdan Allah razı olsun. İlçemizde 101 km yol sözümüz vardı. Allah’a hamd olsun bugün itibariyle ilçemizde tüm ana arterleri bitirdik. Artık depremden hasar alan yerlere gireceğiz ve tüm yollarımızı tamamlayacağız. HBB işbirliği ile 15 ilçemizde en güzel hizmetleri kazandıracağız. Çok amaçlı salonlarımız, halı sahalarımız var. 17 ok amaçlı salon yaptık. Vatandaşın ihtiyaç hissettiği alanları yapınca onlar da mutlu oluyor, biz de mutlu oluyoruz. Eksik olan yol, çok amaçlı salon ve halı sahalar ile ilgili çok rahat şekilde hizmetleri kazandıracağımızı ifade ediyorum. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
ALTINÖZÜ’MÜZDEKİ 3 “Z”YE DİKKAT ÇEKECEĞİZ

Altınözü Zeytin (2)
Başkan Sarı, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 3 Z’nin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Başkan Sarı; “Altınözü zeytinimiz, cimemlerimiz, baş biberlerimiz, ilçemizin önemli değerleridir. Biberlerimizin kullanım alanlarını gastro Show etkinliğimizde görebileceksiniz. Bizim 3 “Z”miz vardı. Zeytin, zeytinyağı ve zahter. Bunu da festivalimizde öne çıkartarak tanıtacağız. Zeytinyağımızın ve cimemimizin coğrafi işaretini aldık. Önümüzdeki dönemde de coğrafi işaretli ürünlerimizin satışının yapılacağı çarşımızı da hayata geçireceğiz” dedi. 
Başkan Sarı, programın ardından basın mensuplarına Tarım Müzesini ve festival alanını gezdirdi.

Muhabir: Mahmut Sivri