Yayımlanan son listeye göre, zeytinyağı yerine gıdada kullanımına yasak olan boyaların satıldığı tespit edildi.

Sağlığı Tehdit Eden Ürünler Listesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa ederek vatandaşları bilinçlendirmeye çalışıyor. Son testlerde, zeytinyağlarında gıdada kullanımına izin verilmeyen boyalar bulunduğu açıklandı. Ayrıca, piliç sucuklarda baş eti ve kekikte yabancı maddeler tespit edildi.

Laboratuvar Denetimleri ile Kesin Tespit

Bakanlık, gıdaların içeriğini kontrol etmek için laboratuvar ortamında denetimler gerçekleştiriyor. Alınan örnekler detaylı testlerden geçirilerek, sahtecilik ve hileye karşı önlemler alınıyor. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi ürünlerde sıkça taklit ve tağşiş vakalarına rastlanması, tüketicilerin dikkatli olmasını zorunlu kılıyor.

Tüketicilere Öneriler

Gıda fiyatlarında, tadında, renginde veya kokusunda şüphe uyandıran ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, şüpheli ürünleri ALO 174 üzerinden ihbar edilmesini öneriyor. Sağlıklı gıdaya erişimin artırılması için yapılan bu denetimler, toplum sağlığını koruma adına büyük önem taşıyor.

Malatya standına üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi Malatya standına üniversiteli öğrencilerden yoğun ilgi

Bakanlığın güncel listelerini takip ederek, tüketicilerin bu tür sahte ürünlerden korunması için dikkatli olmaları önemle tavsiye ediliyor.

S A H T E Ü R Ü N L E R

Editör: Asi Gazetesi