Altınözülü zeytinyağı üreticisi ve satıcısı M. Refik İnan, Zeytinyağı sektöründe hileli satışların yapıldığını belirtti.

İnan, sektörde hileli satış yapanların türediğini ve Altınözü-Hatay Zeytinyağı adı altında “pamuk” ve “soya yağı” sattıklarını öne sürdü.

2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu 2024 dönemi çeltik alım fiyatları belli oldu

DENETİMLER YAPILMALIDIR

Sosyal medya hesabında paylaşımlar yapan İnan, yetkilileri denetim yapmaya çağırarak;

“Halkın sağlığıyla oynayanlar servetlerine servet katarken, yetkili kurumlar, şikâyetlere rağmen neden sessiz kalıyorlar? Yetkililere bu konuda bilgi verilmiştir. Sahte ve karışımlı yağ satıcıları halen keyfiyet içinde her gün haksız bir şekilde kazandıkları vurgun paralarını kasalarına koyuyorlar.” dedi.

VATANDAŞLAR DOLANDIRILIYOR

“Özellikle internet ortamından 30 TL gibi fiyatlarla, kargo ücreti dahil ‘Hakiki Hatay Zeytinyağı’ adı altında ürün satıldığı gözlemlenirken, bu konunun üzerinde durulmaması, işini hakkı ile yapan dürüst üretici ve esnafa büyük zorluk yaşatıyor. Bizler, üretici müstahsillerimizden zeytinyağını 60 TL’den başlayan fiyatlarla alım yaparken, sözde Zeytinyağı Tüccarları, nasıl oluyor da kargo ücreti dahil 30 TL’den başlayan fiyatlarla zeytinyağı satışı yapabiliyor? Yetkililerden ivedi bir şekilde kamuoyunu aydınlatıcı açıklama bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. Erhan UNAY

Editör: Haber Merkezi