Doğamıza Zarar Verilmesine Müsade Etmeyiz! Doğamıza Zarar Verilmesine Müsade Etmeyiz!

Yurttaşlarımızın bilgiye demokratik erişimi için, eğitim-öğretim hayatının sürekliliği için, çalışma hayatının sürdürülebilirliği için internet bağlantısının düzeltilmesi şart. Sadece adı geçen ilçelerimizde değil Hatay’ın her bir köşesinde bağlantı sorunu aylardır devam ediyor. 
6-7 Şubat depremlerinin ardından eğitim hayatı büyük darbe aldı. Depremzede çocuklar, travmalarla boğuşurken, teknik yetersizlikler öğrenimlerini daha da baltalıyor. Ulaşım, okulların güncel durumu, ekonomik ve fiziksel koşulların zorluğu, Hatay'daki depremzede çocuklar için eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmadığını net bir şekilde gözler önüne seriyor. İktidarın bu alandaki yetersizliği artık örtülemez bir gerçektir.” dedi. 

ÇALIŞMA  VE EĞİTİM HAYATI İÇİN İNTERNET ALTYAPISINI GÖZDEN GEÇİRİN 
İnternet altyapısının eğitim ve iş hayatındaki önemine dikkat çeken Kara, “Hatay’daki öğrencilerimiz için eğitimde fırsat eşitliğini tehdit eden bu durumun acilen çözülmesi gerek, öğretmen ve öğrencilerin eğitim-öğretim hayatı boyunca kesintisiz bir internet bağlantısına ihtiyacı var. 
Bunun yanısıra birçok meslek grubu özellikle mali müşavirler, avukatlar ve ofis çalışanları gibi meslek grupları belirli bir süre içerisinde gönderilmesi  gereken bildirimler ile ilgili zorluklar yaşamaktadırlar. Dolayısıyla internet ağının erişilebilir olması ve sürekliliği ciddi manada önem taşımaktadır.” dedi. 
Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanına bu konuda sorular yönelttiklerini ve bakanlıktan Hatay'daki mevcut ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi beklediklerini belirtti.
CHP’li Yıldırım Kara’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na göndermiş olduğu soru önergesinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir: 

1) 19 ayı aşkın bir süredir devam eden altyapı sorunlarını çözmek için bakanlığınızın Hatay’da yürüttüğü çalışmalar nelerdir? Erzin, Dörtyol ve Payas ilçelerinde, ve özellikle sık sık arıza yaşanan Başlamış Mahallesi'nde bu çalışmaların güncel durumu nedir?
2) Hatay'ın özellikle depremden zarar gören bölgelerinde internet altyapısını güçlendirmek için hangi kalıcı çözümler planlanmaktadır?
3) Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına, internet altyapısı sorunları yaşayan bölgelerde öğrenci ve öğretmenlere yönelik geçici çözüm önerileriniz var mı? Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile koordinasyon içinde misiniz?
4) Deprem sonrasında Hatay il genelinde internet altyapısının sürdürülebilir ve dayanıklı hale getirilmesi için uzun vadeli projeleriniz nedir?
 

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu