Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti Kemal Kılıçdaroğlu Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etti

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, AFAD tarafından depremzedelere kira desteği sağlanmaya başlandı. Ancak son dönemde bazı depremzedeler ödemelerde gecikmeler yaşadığını belirterek, “AFAD kira yardımı bitti mi?” sorusunu gündeme getirdi. Peki, bu destek ödemeleri sona mı erdi yoksa gecikmeli olarak mı ödenecek?

Deprem sonrası kiracılar ve ev sahiplerine ödenen kira destekleri, bir süre önce alınan yeni bir kararla yalnızca ev sahiplerine yapılmaya başlandı. Her ayın 15’inde hesaplara yatırılması beklenen kira destekleri, Ekim ayında da hak sahiplerinin hesaplarına geçti. Ev sahiplerine 7.500 TL olarak ödenen bu destek, birçok depremzede için hayatını sürdürmek adına önemli bir katkı sağlıyor.

Ancak bazı depremzedeler, son iki aydır kira desteği alamadıklarını belirtiyor. Bu durumda olan kişiler, kira yardımlarının sona erip ermediğini merak ederken, AFAD tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ödeme alamayan depremzedelere toplu bir ödeme yapılacağı bilgisi öğrenildi.

KİRA DESTEĞİ SONA MI ERDİ?

AFAD’ın kira yardımlarıyla ilgili ödeme yapmadığına dair şikayetler artarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, daha önce kira desteğinin konutlar tamamlanana kadar süreceğini açıklamıştı. Bu nedenle kira desteğinin sona ermesi gibi bir durum söz konusu değil. Gecikmelerin teknik veya bürokratik sebeplerden kaynaklandığı düşünülmekte olup, hak sahiplerine toplu ödeme yapılması bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi