Allianz Grubu CEO'su Oliver Bäte, Allianz Türkiye CEO'su Tolga Gürkan ve UNICEF Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Georg Graf Waldersee ile 6 Şubat depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta yeni öğretim yılına UNICEF desteğiyle başlayan okulu ve UNICEF’in aktif olduğu konteyner kenti ziyaret etti.

Bäte, "Allianz tarihinin en büyük yardım paketlerinden biri olan toplam 6 milyon avroluk katkımızın ardından gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret, misyonumuzu hakkıyla yerine getirdiğimize ve gerçekten önemli olana, yani Türkiye’deki mağdurların geleceklerini güvence altına almalarına yardımcı olmaya öncelik verdiğimize dair güvenimi tazeledi. Türkiye Cumhuriyeti ve Allianz Türkiye’nin 100’üncü yıllarının gururunu paylaşmak üzere geldiğimiz Türkiye’de, depremin yarattığı derin yaraları cesurca sarmaya çalışan depremzedeleri ziyaret etmek ve içten desteğimizi paylaşmak istedik.”

ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK AKTİVİTELERİ YAPILDI

Cezası Kesildi! Bir Daha Toplu Taşıma Aracı Kullanamayacak Cezası Kesildi! Bir Daha Toplu Taşıma Aracı Kullanamayacak

Cumhuriyet ile birlikte 100’üncü yılını kutlayan Allianz Türkiye’yi ziyaret eden Allianz Grubu CEO'su Oliver Bäte, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş’a giderek yapılan çalışmaları yerinde gördü. Bäte, yeni öğretim yılına UNICEF’in desteğiyle başlayan Şehit Fatih Gök İlkokulunu, Koç Umut konteyner kentini ve UNICEF’in kentteki “Birlikte” Çocuk, Ergen ve Aile Destek Merkezini ziyaret etti. Ülkemizi sarsan deprem felaketinin ardından, bölgeye yapılan yardım çalışmalarını desteklemek amacıyla fon oluşturan Allianz Grubu, bu kapsamda depremzede çocukların yaralarının sarılmasına destek olmak için UNICEF’e yaklaşık 1 milyon avro aktarmıştı.

Ziyarette Oliver Bäte’ye Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan ve UNICEF Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Georg Graf Waldersee de eşlik etti. Heyet, bölgedeki depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek UNICEF’in Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) iş birliğiyle hayata geçirdiği çocuklara psikososyal destek aktivitelerini de gözlemleme imkânı buldu.

UNICEF hükümet ve sivil toplum ortaklarıyla birlikte, Türkiye'nin 11 ilinde depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine destek sağlamak amacıyla ilk günden bu yana çalışıyor. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 390.000'den fazla çocuğa erken çocukluk eğitimi de dahil olmak üzere örgün ve yaygın eğitime erişim sağlandı. Faaliyete geçirilen 58 çocuk, ergen ve aile destek merkezi aracılığıyla 500.000’den fazla çocuk ve bakım veren kişiye zihin sağlığını koruma ve psikososyal destek konularında yardım sağlandı. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi