AK Parti Hatay Milletvekili Âdem Yeşildal ‘Son depremzede evine girene kadar bize durmak yok’ dedi. 6 Şubat depreminden sonra görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle birçok milletvekili gibi kendisi de eleştirilen Âdem Yeşildal kısa bir açıklama yaptı.

Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde Serinleten Buğday Çorbası Gastronomi Evi'nde

Antakya’nın en kısa sürede ayağa kalkması ve yine eski Antakya olabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyleyen AK Parti Hatay Milletvekili Âdem Yeşildal, “Mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz 24 saat çalışıyoruz. Bizlerde elbette en az diğer vatandaşlarımız kadar bu felaketten olumsuz yönde etkilendik. Ankara’da, Meclis’te cumhurbaşkanımız nezdinde Antakya’nın ve depremden zarar gören diğer ilçelerimizin ayağa kalkması için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.

“Son depremzedemiz evine geçene kadar durmayacağız” diyerek açıklamasına devam eden AK Parti Hatay milletvekili Adem Yeşildal “Buradan söylüyoruz, ısrarla da altını çiziyorum. Son depremzedemiz evine geçene kadar bizlere durmak yasak. Çadırdan konteyner kentlere ve prefabrik yaşam alanlarına geçişler nasıl tamamlandı ise zamanla evlerimize de en güzel şekilde geçeceğiz. Hiç merak edilmesin, Cumhurbaşkanımız ve bizler sizleri asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Adem Yeşildal’ın bu açıklamasını değerlendiren vatandaşlar ise başta elektrik, internet ve su ihtiyaçlarını dile getirerek “Ne yazık ki hiçbir şeyimiz tam değildir. Her şeyimiz eksik ve depremin üzerinden tam 7 ay geçti. 8. Aydan gün alıyoruz. Bizler halen çadırlarda yaşıyoruz. Üstelik buna eğitimde yaşanan sorunları, sağlıkta yaşanan sorunları dile getirmiyoruz. Sayın Vekil öyle diyor ama bugüne kadar gelinen noktada beklentilerimizin çok altındayız. Biz Hatay’ın tüm milletvekillerinin bir araya gelerek Hatay için mücadele etmelerini istiyoruz. Ancak deprem birinci yılına doğru hızlı adımlarla giderken bu birlikteliklerini göremedik” dediler. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi