Antakya’nın kültürel zenginliklerini ve yaşayan mirasını ön plana çıkaran forum18-19 Kasım tarihleri arasında Harbiye HASYAD toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

ASF-UK, Herkes İçin Mimarlık ve Hatay Mimarlar Odası işbirliğiyle Antakya’yı Antakya yapan insanlardır mottosuyla yola çıkan yaşayan miras forumu, Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden inşası için çaba sarf eden yerel inisiyatifler, sivil toplum örgütleri ve yapı çevresi profesyonelleri ile birlikte iki günlük etkinlikte deneyimlerin paylaşılması için yapılacak.

Uzun Çarşı Derin Sessizliğe Büründü Uzun Çarşı Derin Sessizliğe Büründü

Forum, sadece tarihi binalar ve kültürel eserlerle sınırlı kalmayıp, aynı zamanda gelenekler ve sözlü miras gibi soyut unsurlara da odaklanacak. Yaşayan mirasın dinamik yapısı, insanların etkileşimleriyle sürekli evrim geçiriyor. Antakya’da yaşayan miras, şehrin fiziksel yeniden inşasını, peyzaj ve ekolojik restorasyonu, geçim kaynaklarını, sosyal uygulamaları, planlamayı ve arazi haklarını içeren bir dizi konuyla bağlantılı olarak ele alınacak.

YENİDEN İNŞA SÜRECİ ELE ALINACAK

Antakya’nın yeniden inşası, sadece mirasını koruma ve kimliğini sürdürme ile ilgili değil, aynı zamanda yaşayan mirasını yaratıcı bir şekilde adapte etme ve geleceğe taşıma çabalarını da içeriyor. İki gün sürecek etkinlik, interaktif bir platform sağlayarak işbirliğini teşvik edecek ve Antakya’nın yaşayan mirası için bir kolektif açıklama oluşturacak. Bu açıklama, adil, eşitlikçi ve etkilenen toplulukların kültür, ihtiyaç ve isteklerine dayanan katılımcı bir yeniden inşa süreci için ilkeleri belirleyecek.

Forumun amacı, insanların ve kuruluşların bir araya gelerek Antakya’nın insanlarını ve yaşayan mirasını şehrin geleceğinin merkezine yerleştirmelerine olanak tanıyan bir platform sunmak. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi