Antakya’nın General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde, 3209. Sokak üzerinde bulunan ve rezerv alana alınmış olan evlerde yaşayan vatandaşlar, evlerinin rezerv alana alınması ile ilgili olarak bir açıklama yaptılar.

Evlerinin az hasarlı olarak belirlendiğini ve bir dizi depreme dayandıklarını belirten sakinler, devlet yetkililerinin tutarsız açıklamalarıyla karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. Mülkiyet hakları olan evlerinin yıkılmasını istemediklerini ve kendi evlerinde yaşamak istediklerini belirten vatandaşlar, 6 Şubat 2023 tarihinde 7,7 ve 7,6, 20 Şubat 2023 tarihinde ise 6,4 şiddetinde yaşanan depremlere rağmen evlerinin ayakta kaldığını belirten sakinler, binlerce artçı depreme rağmen evlerinin yıkılmadığını vurguladılar. Az hasarlı olarak sınıflandırılan binalarında, doğal gaz, elektrik ve su aboneliklerinin verildiğini aktaran sakinler, ağır hasarlı binaların yıkıldığını ve molozların kaldırıldığını dile getirdiler.

Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı Kaçak Göçmen ve Kaçakçısı Tutuklandı

Ancak, devlet yetkililerinin az hasarlı binalar için tadilat yapılması, orta hasarlı binalar için güçlendirme yapılması ve yıkılan binaların yerinde dönüşümü gerektiği yönündeki açıklamalarıyla çeliştiğini belirten ev sahipleri, kendilerine yapılan Master planlarında öngörülen 70 ve 90 metrekarelik dairelerin mantığını anlamadıklarını ifade ettiler.

Ayrıca, rezerv alanı genişlemesiyle birlikte evlerinin yıkılacağı ve şehrin imar dokusuna uymayacağı gerekçesiyle riskli yapılar olarak değerlendirildiğini belirten sakinler, bu duruma itiraz ettiler. Performans analizlerinin güçlendirme yapılması gerektiği sonucunu verdiğini dile getiren ev sahipleri, mülkiyet hakları olan evlerinin yıkılmasını istemediklerini ve kendi evlerinde yaşamak istediklerini vurguladılar.

Son olarak, deprem sonrası yaşanan hırsızlık olaylarına da dikkat çeken ev sahipleri, eşyalarının çalındığını ve yetkililerin bu konuda yeterince önlem almadığını dile getirdiler. Emekli maaşıyla geçinmeye çalışanların nasıl ödeme yapacaklarını bilmediklerini ifade eden sakinler, devlet yetkililerinden kendilerine destek olmalarını ve mülkiyet haklarına saygı göstermelerini isteyerek, yaşadıkları belirsizlik ve mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden adil bir çözümütalepüettiler. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi