Hatay Valiliği, Belen merkezindeki hem trafik sıkışıklığına, hem de sık yaşanan trafik kazalarına karşı önlem almak amacıyla çarşı merkezinde en fazla 15 dakika park uygulaması kararı aldı. İskenderun – Antakya geçiş yolu olması dolayısıyla da trafik yükü artan Belen Geçidi’nde 15 dakikanın üzerinde park eden araçlar uygulanacak park cezasının yanısıra çekici ile kaldırılacak.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ile Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, beraberlerinde Emniyet Müdürü Volkan Aşgın, İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Komiser Uğur Zengin, Zabıta Müdürü Mehmet Ekiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekibi ile birlikte Belen merkez çarşıda bulunan esnafı herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için tek tek ziyaret ederek, bilgilendirdi.

Tünele düşen işçi yaralandı Tünele düşen işçi yaralandı

VATANDAŞLARIMIZDAN 15 DAKİKA KURALINA UYMALARINI, ÖNEMLE RİCA EDİYORUM

Başkan Gül, karara hem esnafın hem de alışveriş yapmak üzere duracak olan araç sürücülerinin hassasiyetle uymasını isterken, “Yaşadığımız trafik yoğunluğu nedeniyle ilçemizde yaşanılan kazalara istinaden, Hatay Valiliğimizce alınan 15 dakikanın üzerinde park eden araçlara park cezası ve ardından çekici ile kaldırılacağı bilgisini esnaflarımıza ilettik. Alınan kararı anlayışla karşılayan esnaflarımıza çok teşekkür ediyor, alışveriş yapma amacıyla park eden kıymetli vatandaşlarımızdan da 15 dakika kuralına uymalarını, önemle rica ediyorum” dedi.

Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz da ilçedeki trafik sorununun had safhaya ulaştığını ve bu sorununun çözümü amacıyla Hatay Valiliği tarafından alınan karar gereği, çarşı merkezinde birinci sıra parkların 15 dakika ile sınırlandırıldığı ve ikinci sıra parklara ise yasaklama getirildiğini anlattı.

Editör: Haber Merkezi