Hatay'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı Hatay'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

Ziyaret, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal ve Hüseyin Yayman ile CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ile gerçekleştirildi.
Başkan Öğünç, milletvekillerine Hatay’ın karşılaştığı başlıca sorunları içeren bir dosya sunarak, “Güzide ve felaketzede şehrimiz Hatay, tarihte yaşadığı en büyük yıkımlardan birini daha yaşadı. Bu süreçte çevre ve doğal kaynaklarımız çokça tahribata uğradı. Deprem enkazı ve acil yerleşim sorunları yeni problemler yarattı” ifadelerini kullandı.
Ziyarette öne çıkan başlıca sorunlar şu şekilde sıralandı:
Korunan Alanlarda Taş Ocağı Sorunu: Bu alanlarda kesinlikle taş ocağı olmamalı.
Sulak Alanların Durumu: Sulak alanların mevcut durumu ve karşılaştığı güncel sorunlar.
Kaçak Avcılık: Özellikle yabancı uyruklu kaçak avcı sorununa dikkat çekildi.
Mera ve Ormanlık Alanlarda Yapılaşmalar: Bu alanlardaki izinsiz yapılaşmaların durumu.
Kıyı Kenar Çizgisinde Yapılaşmalar: Yasal olmayan yapılaşmaların yarattığı sorunlar.
Ekoturizm ve Gastronomi Turizmi: Hatay’ın toparlanma sürecinde bu alanlardan nasıl pay alabileceğine dair öneriler.
Öğünç, muhtaçlıktan kaynaklanan geçici kullanımların anlaşılmasına rağmen, bu durumu "ileriye yatırım" olarak değerlendirenlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Hem iktidar hem de muhalefet milletvekillerinin bu konudaki desteklerini dile getirdiklerini belirten Öğünç, “Umuyoruz ki, bu yok oluşun eşiğinden dönüşte Hatay'ı sonraki nesillere en az tahribat ile teslim ederiz. Hatay Tabiatı Koruma Derneği bu konuda elinden geleni yapacaktır” dedi.
 

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu