Mersindeki Hataylılardan Mesaj Var! Mersindeki Hataylılardan Mesaj Var!

ÇUKUROVA SİFED’e bağlı derneklerin üyesi olan iş insanları arasında iş birliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi, yeni iş fırsatları oluşturmayı, yeni iş modelleri geliştirmeyi amaçlayan ÇS BUSINESS NETWORK, üyelerine ve iş dünyasına ‘merhaba’ dedi.
Adana Hilton Otel’de gerçekleşen ÇS BUSINESS NETWORK’ün tanıtıldığı lansmanın açılışında konuşan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı, günümüzde birçok mesleğin yok olacağı ve henüz şu an isimlerini bilemediğimiz onlarca yeni nesil işlerin türeyeceği hakikat ötesi bir evrende olunduğuna dikkat çekti.
BİRBİRİMİZE YETEBİLMELİYİZ
Artık sınırların aşıldığı global dünyada, bir ürünün üretilebilmesi için 10 ülkeden hammaddesinin tedarik edilip 50 ülkeye ihraç edildiğine işaret eden Mantı, dünyada yalnız yaşandığı gerçeğini hatırlatan virüs dünyası ile baş etme süreci bilincinin iş dünyasını da bir uyanışa sürüklediğini söyledi. İş dünyasının mikro ölçekte birbirine ne kadar yetebildiğinin önemine vurgu yapan Başkan Mantı, “Artık bu soruyu sormanın ve bu konuda farkındalık sağlamanın zamanı geldi. Bölgesel kalkınma hamlelerine destek ve öncü olmak üzere yaklaşık 20 sene önce Çukurova’da kurulan ve halihazırda bünyesinde yer alan 12 derneğin kümülatif gücüyle bölgemizin öncü ve lider faaliyetlerine ev sahipliği yapan ÇUKUROVA SİFED, artık birbirimize yetebilmeliyiz diyor” ifadelerini kullandı.
Federasyonun en önemli hedeflerinden birinin üyeler arası iş geliştirme ve yerel işletmelerin Network gücünü artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu söyleyen Mantı, “Oluşturduğumuz network sayesinde bağlantılar kurulmasını ve bu bağlantıların aktif olarak kullanılmasını sağlamak istiyoruz. Karşılıksız ve topluma değer katmak üzere çıktığımız bu yolda kendi derneklerimizde dar bir çerçevede dostane, gönülden yapılan ticaretin federasyonumuzun geneline yayılması, işimize yönelik uzattığımız kartvizitlerin artık bir ticari köprüye dönüşme vakti geldi” diye konuştu.
Başkan Berman Mantı, Çukurova’nın bölgesel kalkınma süreçlerine destek vermek ve ikame ürün, işletme ve hizmetlere yerelden ulaşmak, işletme çalışma entegrasyonlarının sağlanması açısından kümülatif, akıl, tecrübe, bilgi ve becerilerimizle bir network ağı tasarlamak için Nisan ayında gerçekleştirilen Network Business Club Çalıştayı neticesinde ortak görüş ile şekillenen network panelinin artık yayında olduğunu belirtti.
ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI
Konuşmaların ardından Berman Mantı, Süleyman Sönmez ve Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD) Başkanı Vedat Gizer tarafından Figen Toksü, Can Selçuki ve iletişim uzmanı Oğuz Nar’a plaket takdim edildi, hatıra fotoğrafı çekildi. Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Türkan Eşli, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Çinkılıç, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, TÜRKONFED ve ÇUKUROVA SİFED üyesi derneklerin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile Adana ve Mersin iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Muhabir: Zeynep Yüksek