Hatay’da, okul çevrelerinde içinde uyuşturucu olduğu iddia edilen şeker görünümlü maddelerin çocuklara dağıtıldığına dair sosyal medyada yapılan paylaşımlar velileri endişelendirdi. Özellikle pervaneli şekerlerin içinde zararlı maddelerin bulunduğu ve bu maddelerin çocuklara ücretsiz olarak dağıtıldığı iddiası hızla yayılıyor.

Veli gruplarında paylaşılan uyarı metninde, veliler çocuklarını bu tür tehlikeli maddelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. İddialara göre, zabıta ekiplerinin bu konuyla ilgili bilgi verdiği belirtiliyor. okul çevresinde denetimlerin arttırılması gerektiğini ifade eden veliler, çocukların bu tür zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmesi getektiği belirtiyor.

VELİLER NE DİYOR?

Velilerin paylaşımları şu şekilde;

“Çocuklarımıza uyarıda bulunalım, kantinlerde satılan bu şekerlerden uzak durmalarını söyleyelim. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'a Geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'a Geliyor

“Okul çevresi güvenliksiz, valilikten acil çözüm bekliyoruz.”

"Küçük çocuklar ne yazık ki kandırılabilir, okul yönetimi ve kantinler sürekli denetlenmeli."

Bu iddialar üzerine veliler, Hatay Valiliği'ne seslenerek okul çevresinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve kantinlerde daha sıkı denetimler yapılmasını talep ediyor. Henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmayan bu olay, şehirde büyük yankı uyandırmış durumda. Veliler, çocuklarını korumak adına bu tür tehlikelere karşı uyanık olunması gerektiğini vurguluyor.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu