Geçtiğimiz günlerde Hatay’da konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren öksüz ve yetim çocuklara mektup göndererek isteklerini yazmalarını isteyen iş insanı Özyurt’un girişimleri Hatay Valiliği himayeleriyle Antakya EXPO alanında Demet Akalın konseri düzenlenecek. Akalın’ın yanı sıra Ferah Zeydan da konsere katılacak. Hatay'daki depremlerde anne ve babasını kaybeden çocukların yazdıkları mektuplardaki hayalleri gerçeğe dönüştürmek için kollar sıvandı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Emine Erdoğan Hanımefendi ara ara kent mülki amirlerinin hanımlarını da çağırarak çocukların tüm ihtiyaçlarıyla yakinen ilgileniyor" dedi. 

ÇOCUKLAR İÇİN KOLLAR SIVANDI 
Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'daki depremlerde anne ve babasını kaybeden çocukları renkli kağıtlara yazdıkları mektuplardaki hayalleri gerçeğe dönüştürmek için kollar sıvandı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin ilham kaynağı olduğu Yüreğimizdeki Işık Projesi ile depremde yetim ve öksüz kalan çocuklara ulaşıyoruz. 31 Ağustos'ta da Hataylı işadamımız Serdar Özyurt, 100 depremzede çocuğumuzun dileğini yerine getirecek" dedi.

DEMET AKALIN VE FERAH ZEYDAN HATAY’DA MORAL KONSERİ DÜZENLEYECEK
Hatay Valiliği'nin himayesinde ve Hataylı işadamı Serdar Özyurt'un desteğiyle 31 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00'de Hatay'da depremzede çocukların yüzünü güldürecek anlamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Depremde anne ve babasını kaybeden, konteynerlerde yaşa- yan çocukların yazmış oldukları mektuplarda dile getirdikleri hayallerin gerçeğe dönüşeceği bu özel etkinlikle çocuklara moral aşılanması amaçlanıyor. Etkinlikte Serdar Özyurt'un sponsorluğunda ünlü sanatçılar Demet Akalın ve Ferhan Zeydan da konser verecek. 

YÜREĞİMİZDEKİ IŞIK PROJESİ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, depremde Hatay'da 25 bine yakın kişinin vefat ettiğini, 83 bin 500'den fazla binanın yıkıldığını anlattı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşların geride kalan evlatları için valilik öncülüğünde Yüreğimizdeki Işık Projesi'ni başlattıklarını anlatan Masatlı, "Sahada tespitlerde bulunarak 6 bin 447 yetim ya da öksüz çocuğumuza ulaştık. Maddi, manevi bütün ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk" dedi. 
Yüreğimizdeki Işık Derneği'ni kurarak faaliyetlerine hayırseverlerden destek de aldıklarını kaydeden Masatlı, "Bu projeye ilham kaynağı olan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ara ara kent mülki amirlerinin hanımlarını da çağırarak çocukların tüm ihtiyaçlarıyla yakinen ilgileniyor" dedi. Masatlı şunları söyledi: "Hataylı hayırsever işadamımız Serdar Özyurt Bey bizlerle irtibata geçerek 100 çocuğun 100 dileğini yerine getirme teklifinde bulundu. 'Mektuplardaki hayaller gerçek oluyor' mottosundan hareketle çocukların dileklerini yerine getirecekler. Anadolu coğrafyası tarihinin en büyük afeti ile karşılaştı. Şu anda da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve yönetiminde dünyanın en büyük iyileştirme operasyonu yönetiliyor."

Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

ÖZYURT: 'HAYALİN ÇOK KIYMETLİ'
İşadamı Serdar Özyurt ise Hatay'da depremden etkilenen çocuklara gönderdiği mektupta, "Sevgili yavrum, bu mektubu yazmamın bir amacı var. Senden, kalbinin derinliklerinde sakladığın en güzel hayalini benimle paylaşmanı istiyorum. Bu hayaller, belki bir oyuncak, belki bir gezi, belki de hep yapmak istediğin bir şey olabilir. Her ne olursa olsun, kurduğun hayalin ne kadar kıymetli olduğunu bil ve sana yolladığım renkli kâğıda içinden geldiği gibi yaz. Hayallerinizi paylaşın ki onları birlikte gerçeğe dönüştürmek için elimizden geleni yapalım. Sevgiyle, ağabeyiniz..." ifadelerine yer verdi. Özyurt, depremde yetim ve öksüz kalan çocukların hayallerini yerine getirebilmek için tüm imkânlarını seferber edeceğini belirtti.
 

Muhabir: İsmet Gültekin