Defne ilçesinde bulunan TOKİ Abdurrahman Melek Prefabrik kentte çıkan yangın sonucunda kentin bir bloğu kullanılamaz hale geldi.

Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor Türkiye'nin obruk tehlike ve risk haritası güncelleniyor

Vatandaşları korkutan yangın, Antakya-Samandağ yolunun Çekmece mevkiinde bulunan Defne Prefabrik Geçici Yaşam Kentinde meydana geldi. TOKİ Abdurrahman Melek Prefabrik kentinin bir bloğunda çıkan yangının elektrik kaçağı nedeniyle çıktığı iddia edildi.

Alevler nedeniyle park halindeki bir otomobilin kullanılamaz hale gediği öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, kentin bir bloğu ve otomobil kullanılamaz hale geldi. Ölen yâda yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası inceleme başlatıldı.

ELEKTRİK AKIMI YANGIN DA YAPIYOR, ELEKTRİKLİ ALETLERİ DE YAKIYOR

Öte yandan depremzedeler, söz konusu elektrik kaçaklarının ve kesintilerinin kış mevsimi ile birlikte arızlar verdiğini dile getirerek, “Elektrik kesintileri çok yaşanıyor. Günde en az 3 4 sefer ve saatlerce gelmeyen elektrik sorunu yaşıyoruz. Havalar soğudu kış geldi. Elektrik kesintisi nedeniyle ısınma sorunu da yalıyoruz. Her şeyimiz elektriğe bağlı. Aynı zamanda ani gelen ve yüksek voltajlı elektrik akımı nedeniyle elektrikli aletlerde sorun yaşanıyor ana sigortalarda kaçak akımı oluyor ve sorun yaşanıyor. Yangınlar bu nedenle çıkıyor. Bu duruma yetkili ve işinde usta isimlerin önem vermesi gerekiyor.” Diyerek serzenişte bulundular.  Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi