Deprem sonrasında yardıma en çok ihtiyaç duyan bölgelerden biri olan Türkoğlu ilçesinde, depremzedeler için gönderilen yardımların görevliler tarafından satıldığı yönünde gelen ihbar üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan operasyonda, barınma merkezinde görevli bir kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma Derinleşiyor: Yardımlar Satışa Çıkarılmış

Operasyon kapsamında Azerbaycan-Türkiye Geçici Barınma Merkezi'nde depremzedeler için gönderilen gıda, elektronik eşyalar ve konteyner gibi malzemelerin satışa çıkarıldığı belirlendi. Aramalarda takribi değeri 1,5 milyon TL’yi bulan çalıntı malzeme ele geçirildi. Ayrıca, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve bu silahlara ait mühimmatlar da bulundu.

Barınma Merkezi Sorumlusu Kamu Görevlisi ve Personel Gözaltında

Soruşturma kapsamında barınma merkezi sorumlusu bir kamu görevlisi ve 4 merkez çalışanı da dahil olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sonucunda 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkoğlu Kaymakamlığı'ndan Açıklama

Olayın ardından Türkoğlu Kaymakamlığı, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, depremzedeler için gönderilen yardımların satılmasına ilişkin başlatılan operasyonlar sonucunda birçok malzemenin ele geçirildiği belirtilerek, adli süreçlerin titizlikle yürütüldüğü vurgulandı.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: "Neredeyse tam teşekküllü bir savaşın içindeyiz" AB Yüksek Temsilcisi Borrell: "Neredeyse tam teşekküllü bir savaşın içindeyiz"

Bu olay, kamu vicdanında derin yaralar açtı ve yardımların güvenliği konusunda ciddi endişeler doğurdu. Depremzedeler için gönderilen yardımların böyle bir skandalla gündeme gelmesi toplumda büyük tepki çekti.

Muhabir: İsmet Gültekin