Artan fiyatlar, enflasyon nedeniyle yurt dışına göç her geçen zaman artış gösteriyor. Doktorların yurt dışına gidebilmek için aldığı ‘İyi Hal Belgesi’ne başvurular 2023’te rekor kırdı. TTB verilerine göre, 2023’ün ilk altı ayında 1361 doktor başvurdu.

TTB’nin aktardığı verilerine göre 2023 yılının haziran ayında ise 242 sağlık çalışanı yurtdışına gidebilmek için başvuru yaptı.

Sağlıkta Nitelikli İşgücünü Kaybediyoruz

TTB (Türk Tabipler Birliği) Genel Sekteri Vedat Bulut, “Yılda 20 tıp fakültesinin toplam mezunu kadar doktor göçü yaşanıyor. Sağlıkta nitelikli işgücünü kaybediyoruz” dedi.

Faturalar Yüzde 300 Arttı Faturalar Yüzde 300 Arttı

Vedat Bulut yaptığı açıklamada; “Sağlıkta göç verilerine baktığımızda yılda 20 tıp fakültesinin toplam mezunu kadar doktor göçü yaşanıyor. Sağlıkta nitelikli işgücünü kaybediyoruz. İlerleyen yıllarda randevu bulmakta daha zor zamanlar yaşayabiliriz. Sağlık emekçilerinin yaşam koşullarını iyileştirecek adımlar atılmazsa 5-10 yıl sonra bu nedenlerden dolayı toplum sağlığı da olumsuz etkilenecek” ifadelerini kullandı.

2022 yılının ilk 6 ayında yurtdışına gitmek için 1171 sağlık çalışanı iyi hal belgesi almak için başvuruda bulunmuştu. Verilere göre yılsonuna kadar başvuru sayısı 3 bine ulaşabilir. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi