Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü açılışın hemen altında 34,1180 seviyesinden kapatmıştı. Şu an itibarıyla dolar, önceki kapanışa göre %0,1 artışla 34,14'ten işlem görüyor.

Euro ve Sterlin Ne Durumda?
Aynı saatlerde euro/TL %0,2 artışla 38,25'ten, sterlin/TL ise %0,2 düşüşle 45,74'ten alıcı buluyor. Dolar endeksi ise önceki kapanışa göre %0,1 artışla 100,34 seviyesinde bulunuyor.

EPDK, elektrik piyasası ölçüm sistemleri yönetmeliğini revize etti EPDK, elektrik piyasası ölçüm sistemleri yönetmeliğini revize etti

Piyasaların Gözü Fed'de
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim döngüsüne başlamasıyla artan risk iştahı, resesyon endişeleri ve jeopolitik risklerle birlikte zayıflamaya başladı. ABD ekonomisinde enflasyona yönelik riskler yerini resesyon kaygılarına bırakırken, ekonomik aktivite ve iş gücü piyasasından gelecek sinyallerin, Fed'in Kasım ve Aralık aylarındaki adımlarına yön vereceği öngörülüyor.

Fed yetkililerinden gelen açıklamalar ise yakından takip ediliyor. Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, enflasyonun hâlâ Fed'in %2 hedefinin oldukça üzerinde olduğunu belirterek, gelecekteki politika kararlarında temkinli bir yaklaşım sergileyeceklerini vurguladı.

Türkiye'deki Enflasyon Beklentileri
Yurt içinde açıklanan verilere göre, ağustosta 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için %1,2 azalarak %27,5 seviyesine geriledi. Reel sektör için bu oran %2,7 düşüşle %51,1'e, hanehalkı için ise %1,5 azalarak %71,6'ya indi.

Muhabir: Zeynep Yüksek