Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği sosyal yardım ödemeleri, düşük gelirli kişilerin arasında büyük merak konusu oldu.

Ekim aylarının sonlarına yaklaşırken, Kasım ve Aralık aylarında yapılan ödemelerin eklendiği ve tutarları düzenli olarak araştırılmakta.

Kasım ve Aralık aylarında düzenlenen aile destek ödemeleri, düşük gelirli haneler için hayati önem taşıyor. Sosyal yardımların sorunları ve sürekliliği, ekonomik zorluklar yaşayan ailelere bir nebze olsun rahatlık sağlayacak. Bu yetenek, aile destek paketi ödemeleri 850 TL ile 1.250 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bakanlık, bu ödemeleri gerçekleştireceğini duyurdu. Dolayısıyla kişi başına düşen aylık gelire göre toplam 2.500 TL’ye kadar bir destek sağlanabileceği düşünülüyor.

PROGRAMIN SÜRESİ UZATILDI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Karşılıklı yatırımları artırma noktasında kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Karşılıklı yatırımları artırma noktasında kararlılığımızı bir kez daha ortaya koyduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye Aile Destek Programı’nın 2024 yılı sonuna kadar uzatılarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her ay düzenli olarak hanelere desteğin sağlandığını ifade etti. Bugüne kadar programdan 99,6 milyar TL destek sağlandığı kaydedildi.

SOSYAL YARDIMLARIN ETKİNLİĞİ ARTIYOR

Bakan Göktaş, sosyal yardım programlarının verimliliğini artırmak için yaşam akışını göz önünde bulundurarak çalıştıklarını söyledi. “Bu imkanları sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde görebiliyoruz. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapılmadan eşit ve adil hizmet kaydıyla toplumun tüm kesimlerine bakmayı hedefliyoruz” diye ekledi.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMA

Vatandaşlar, her ay ödemelerin hesaplarına geçmediğini e-Devlet üzerinden görüntüleyebilir. Bunun için “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” bölümünde “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına TC kimlik numarası ile giriş yapmaları yeterlidir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı’na başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapılabilmektedir. Ancak, vatandaşın Türk vatandaşı olmaması, mavi kart sahibi olması ya da 18 yaşında küçük olması gibi durumlar, başvuruların değerlendirilmeye alınamamasına neden oluyor. Ayrıca cezaevinde bulunan hükümlüler, öğrenci yurtlarında kalan sertifikalar ve askerler gibi belirli gruplar da program kapsamı dışındadır.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu