Sağlık sektörünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Eczacılar, deprem kenti Hatay’da zor şartlar altında hizmet veriyor.

Antakya ve Defne ilçelerinde konteynır içinde hizmet etmeye çalışan eczacılar oldukça zor koşullarda görevlerini yerine getiriyorlar. Konteynırların ilaçları sığdırmak ve fiziksel olarak rahat çalışabilmek için yeterli olmadığını söyleyen eczacılar en azında her eczaneye iki adet konteynır verilmesi gerektiğini söylediler.

Dikkat ! Bu obezite ve diyabete yol açabiliyor Dikkat ! Bu obezite ve diyabete yol açabiliyor

Bazı eczacıların kendi nüfuzlarını kullanarak devletten konteynır alabildiklerini bazılarının ise böyle bir şansı olmadığı için kendi paralarıyla konteynıra kavuşabildiklerini söyleyen eczacılar; “Keşke tüm eczaneleri bir bölgede toplayabilselerdi. Bu çok daha güzel ve yerinden olacaktı. Ancak bugün itibariyle kentin her tarafına dağılmışız. Düzenden ve planlamadan uzak bir şekilde fiziki koşulların yeterli olmadığı bu konteynırlarda hizmet ediyoruz. Bu ne zamana kadar böyle sürecek bununla ilgili de bir bilgi yok. Antakya’nın ve defne ilçelerinin ayağa kalkması daha yıllar alabilir. Eczanelerin uzun bir süre ve sağlıklı bir ortamda böyle hizmet verebilmesi mümkün değildir” dediler.

SAĞLIK KURUMLARINA YAKIN ÇALIŞMAK İSTİYORLAR

Birçok eczacı ve sağlık sektöründe çalışanların hastane, sağlık ocağı gibi sağlık kuruluşlarına yakın noktalarda hizmet vermek istediklerini bununda bazen tartışmalara neden olduğunu söyleyen eczacılar; “Herkes bu konuda haklı. Yıkılan kocaman bir şehir var. Herkes sağlık kurumlarına yakın çalışmak istiyor bu da zaman zaman kargaşaya neden oluyor” dediler. İsmet Gültekin

Editör: Haber Merkezi