6 milyon 264 bin kişi, eski tip sürücü belgelerini güncellemeyi ihmal etti. Yılbaşından sonra eski ehliyetiyle trafiğe çıkanlar, 13 bin liralık bir ceza ile karşılaşacak.

Eski tip sürücü belgesi kullanan 6 milyon 264 bin kişinin, yıl sonuna kadar belgelerini yenilemesi gerekiyor. Yeni tip sürücü belgeleri için tanınan süre 31 Aralık 2024'te dolacak. Yenileme ücreti toplam 15 lira. Süre içinde yenilenmeyen belgeler geçersiz olacak ve 2025'te eski ehliyetle trafiğe çıkanlara 12 bin 978 lira ceza kesilecek.

ESKİ EHLİYET UYARISI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, şu ana kadar 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi almak için başvurduğunu belirtti. Kalkan, "Yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşılaşacak" uyarısında bulundu.

YENİ EHLİYET BAŞVURU SÜRECİ

Yeni sürücü belgelerinin basım sürecinin en fazla 2 iş günü sürdüğünü belirten Kalkan, "Basım işlemleri tamamlandığında belgeler PTT'ye teslim ediliyor. PTT, 56 il merkezine 1 gün içinde, diğer il merkezlerine 2 gün, köy ve ilçelere ise 4 gün içinde teslimat yapıyor," dedi. Ayrıca Kalkan, yıl sonunda yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle belgelerin bir an önce yenilenmesini önerdi.

GEREKLİ BELGELER

Eski tip sürücü belgesi

Sürücü sağlık raporu

Biyometrik fotoğraf

Bilecik’te silahlı terör örgütüne operasyon Bilecik’te silahlı terör örgütüne operasyon

Başvuru ücretinin ödendiğini gösteren dekont.

Muhabir: Haber Merkezi