Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Ağustos ayı verileri ile birlikte yıllık enflasyonun yüzde 58'e yükselmesi hayat pahalılığı ile mücadeleyi daha sıkı yapmamız gerektiğini gösteriyor. Şüphesiz bu uzun bir süreç ancak enflasyonu dize getireceğimize inanıyoruz" dedi.

Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı Deprem Nedeniyle Ertelenen Filmin Galası Yapıldı

Deprem bölgesi 6 Şubattan beri istisnasız her an her gün olduğu gibi geçtiğimiz haftalarda da gündemimizdeydi. Depremzedelere hakaret eden fukaralar hala ısrar ederken biz yaraları sarmaya devam ediyoruz. Konteyner kent kurulumlarına insanları yerleştirdik. Sistemli bir şekilde yardımları ulaştıruyoruz. Bölgede art arda temel atıyoruz. Adıyaman'da 65 bine yakın konut ve köy evinin yarısından fazlasının inşasına başlamış olduk. Hatay'da ise  50 bin konut köy evi ve iş yerinin oluşumu devam ediyor. Yerinde dönüşüme 86 bin kişi başvurdu. 

Ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil eden iş insanlarıyla bir araya geliyoruz. Altyapı ihtiyacı dünyada bitmedikçe müteahhitlerimizin ihtiyacı da hiç bitmeyecektir.  Zaferler ayı olan ağustosun son durağı 30 Ağustos'ta külliyede yapılan töreni hep birlikte yaşadık. 100. yıl marşını ilk kez dinledik.  Kara deniz ve Hava Harp Okulu'nun mezuniyet törenini gerçekleştirdik.

"Enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz"

Nice badirelerin üstesinden gelen bir yönetim olarak Allah'ın izniyle enflasyonu da dize getireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Karşımızdaki sorun ekonomik değil psikolojiktir.

Çalışan ücretleri arttıkça fiyata bunu yansıtan fırsatçılar var. Yargı nezdinde mücadelemizi sürdürürken vatandaşımızı da korumak için gerekli adımları atıyoruz. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi