Çalışkan'dan Hatay İçin Üç Kritik Talep! Çalışkan'dan Hatay İçin Üç Kritik Talep!

Gazze ve Lübnan'daki saldırıları kınayan Erdoğan, "Bölgemiz ve topraklarımız üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermeyeceğiz. Vadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır" ifadelerini kullandı.

İsrail'e Sert Sözler

Erdoğan, Gazze'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yüz binlercesinin yerinden edildiğini belirterek, "İsrail, siyonist bir terör örgütüdür. Tarih, Gazze kasabını ayakta alkışlayanları affetmeyecek" dedi. Türkiye'nin bölgede barışı sağlamak için her türlü tedbiri aldığını ifade etti ve "Yangına benzin dökenlerden değil, söndürmeye çalışanlardan olduk" diyerek diplomatik girişimlerde bulunacaklarını vurguladı.

Filistin'e Destek

Cumhurbaşkanı, Filistin halkının direnişini övdü ve "Filistin'in yiğit evlatlarını saygıyla selamlıyorum. Hamas, Filistin'in Kuvayi Milliyesidir. Zalimler karşısında asla susmayacağız" diyerek, Türkiye'nin bu direnişi destekleyeceğini belirtti. İnsani yardımların artırılacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu yineledi.

Barış ve Diyalog Çağrısı

Erdoğan ayrıca, iç siyasette uzlaşı ve diyalog zeminini genişletme çağrısında bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını takdirle karşıladığını belirterek, "Milletin faydasına olacak her konuda diyalogdan kaçınmayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi