Hatay Büyükşehir Belediyeı (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın emekçileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıya Hatay’da bulunan Gazete Cemiyet Başkanları, basın emekçileri ve HBB Daire Başkanları da katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Öntürk;

“MİLYONLARCA TL BORÇ ÖDÜYORUZ”

"Öğrenciler, Paralimpik Oyunları'nı Dev Ekranda İzledi" "Öğrenciler, Paralimpik Oyunları'nı Dev Ekranda İzledi"

Başkan Öntürk, belediye başkanlık mazbatasını aldığı günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları paylaştı. Öncelikli olarak belediyenin mali raporlarını çıkararak kamuoyuna açıkladıklarını belirten Öntürk, “40 gün boyunca mali tabloyu ortaya çıkarmaya çalıştık. Batmış bir belediyeye geldiğimizi gördük. 100 günde 4 milyar 174 milyon lira borç ödedik. Seçimlerden 1 ay önce 1.9 milyar liralık iş yapılmış. Araştırıyoruz.”

510 KİRALIK ARACA 86 MİLYON LİRA AYLIK KİRA ÖDÜYORUZ

“EXPO’da A Kapı girişinde yapılan büyük kiralık çadırın 620 bin dolar olduğunu tespit ettik. Şu an 510 kiralık araca 86 milyon lira aylık kira ödüyoruz. Mevcut ihtiyaç araç sayımız 1150 civarında. Satın alma yoluna giderek 4 yılda mevcut kiralama bedelleriyle araçları envantere kazandırmış olacağız. ” ifadelerini kullandı.

“KASAMIZDA 500 MİLYON VAR”

Başkan Öntürk, şu an belediyenin kasasında 500 milyon lira hazır olduğunu ve bürokratik durumlar çözüldüğünde bu parayı şehri ayağa kaldırmak için kullanacaklarını belirtti. Ayrıca, belediyeyi borçlandırmadan bulacakları ve alacakları hibelerle şehri ayağa kaldırmayı amaçladıklarını, bir sonraki döneme belediyeyi borçsuz ve kendi gelirini üreten bir sistemle bırakmak istediklerini vurguladı.

Önemli açıklamalar yapan Öntürk’ün konuşmasındaki can alıcı satır başlıkları ise şu şekilde:

-İlk 40 gün boyunca mali tabloyu ortaya çıkarmaya çalıştık. Batmış bir belediyeye geldiğimizi gördük.

-Hedefim görev sonunda borçsuz bir belediye bırakmak.

-Hatay'ın altyapı yeniden yapılıyor. Belediyemiz borçlanmıyor.

-HATSU'daü 45 bin üzerinde arızaya müdahale ettik.

-Samandağ yolu 1 Ağustos'ta açılacak. Maliyeti ise 30 Milyon lira.

-Bin kilometre asfalt başlattık. Bunların 600 kilometresi eski ihaleler üzerinden devam ediyor.

- Seçimlerden 1 ay önce 1,9 milyar liralık iş yapılmış. Araştırıyoruz.

-Belediyemize günlük 750 şikâyet ve İhbar geliyor. Hızlı çözüm için şikâyet hatlarını tek merkezde topladık.

-Kırsalda vatandaşın konutlarını yerinde yapmak için 796 imza attık. Yeni Yılla birlikte vatandaşla konutları buluşturacağız.

-Depremde uzuv kaybeden, muhtaç sahibi olan vatandaşların ücretsiz ev sahibi olması için çalışma başlattık. 1 yılda teslim edeceğiz. -Tüm ilçelerimizde kesintisiz ilaçlama hizmeti yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi