Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, AKP Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın depremzedelerin durumuyla ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Kara, “Deprem bölgesinde hiç kimse aç veya açıkta değil” diyen Usta’ya “Koltuktan konuşmak kolay” diyerek tepki gösterdi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Yeni Görevine Başladı Hatay İl Sağlık Müdürü Yeni Görevine Başladı

Kara, Hatay’da yaşanan ızdırapları ve çadırlara mahkum edilen insanlar olduğunu vurgulayarak, depremzedelerin içinde bulunduğu koşulların ciddiyetini ortaya koydu. Kara, yaptığı açıklamada, “Görmüyorlar ki Hatay’da ne ızdıraplar yaşanıyor. İnsanlar çadırlara mahkum, insanlar çatısı akan konteynerlerde yer alıyor. Ancak bunu göremiyorlar. Sağlıklı barınma koşullarına sahip olamadığımız için üç bin lira ve beş bin lira verilen kira yardımlarından dolayı insanlar bu paralara mahkum olmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Kara, sosyal medya üzerinden de bunlarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Koltuklardan, bulunduğunuz yerden beyanda bulunmak her zaman daha kolaydır. Doğal afeti, asrın ihmaline dönüştüren hatalı kararlarınız ve uygulamalarınız bugün de devam ediyor. İnsanları konteyner talep etmek ve kira yardımı arasında seçim yapmaya zorlayan, çatısı akan konteynerlere mahkum eden politikalarla Hatay’ın sorunları çözülemez, çözülemiyor. Hatay’da neler yaşadığımızı gelip yerinde görmek zorundasınız.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi