Hatay'da enkazlar bir bir kaldırılınca her yer adeta boş bir araziye dönüştü. Hatay’ın özellikle Antakya, Defne, Samandağ gibi büyük ilçelerinin her yerini karış karış bilen vatandaşlar artık yolunu bulamaz oldu.

6 Şubat depremlerinin büyük yıkım yarattığı Hatay'da enkazın yüzde 72'si kaldırıldı ve bölgede boş araziler oluştu. Bölgenin son hali yürek burkarken; vatandaşlar sokak kavramının kalmadığını, evlerine giderken yolları karıştırdıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay'da ekipler, gece ve gündüz ayırmaksızın ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın göreve başlamasıyla hız kazanan enkaz kaldırma çalışmalarında yüzde 72 seviyesine gelindi. Enkazların kaldırılmasıyla Antakya ilçe merkezinin işlek caddeleri araziye döndü, bölge halkı yıllarca yaşadıkları sokakları tanıyamaz hale geldi.

“HER YER DÜMDÜZ ARAZİ”

Hatay İl Sağlık Müdürü Yeni Görevine Başladı Hatay İl Sağlık Müdürü Yeni Görevine Başladı

Vatandaşlar yıllardır yaşadıkları mahalle ve sokakları karıştırır hale geldiklerini belirterek, “Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Vali bey göreve başladığı ilk günden itibaren bu konuyla ilgili çok çaba sarf ediyor. Binalar kaldırıldıkça kendi mahallemizi, geçtiğimiz sokakları karıştırır olduk. Artık sokak kalmadı her yer dümdüz arazi oldu" ifadelerini kullandılar. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi