Defne Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine geldiğinden bu yana hastanede olan gelişmeleri paylaşan Uzm. Dr. Barış Kavvasoğlu, hastanenin çalışma durumuyla ilgili olarak son gelişmeleri paylaştı.

İlişkilerde Bağımlılık Nedir? İlişkilerde Bağımlılık Nedir?

Kavvasoğlu; “Göreve geldiğimiz iki hafta gibi kısa bir süre içinde günlük ortalama çekim sayısı 80 olan MR çekimlerini günlük ortalama 130 çekime çıkararak, hastaların MR sırasını bekleme süresini aşağı çektik. 60 yataklı karma-dahiliye servisini faaliyete geçirdik. 15 yatak daha ekleyerek, Erişkin yoğun bakım yatak sayısını 31’e çıkardık.

Çocuk yoğun bakım servisini faaliyete hazır hale getirdik, gerekli prosedürler tamamlanınca hizmete girebilecek.  Hastanemizde ilk göz ameliyatı gerçekleştirildi. 1.5 yaşındaki bebek hastanın tıkanık olan gözyaşı kanalı tıkanıklığı giderilip sağlığına kavuşturuldu. Hastanemiz diyaliz ünitesinin tüm eksikliklerini giderdik, faaliyete girmeye gün sayıyor. Acil Serviste 1 Yeşil Alan Polikliniği daha ekledik. Böylece Acil Servise başvuran hastaların fazla sıra beklemeden muayene edilmesi gerekiyorsa Sarı Alana yönlendirilmesini hızlandırmış olduk. Özellikle solunum yolu enfeksiyonların artış gösterdiği bu günlerde Acil Serviste büyük yoğunluk yaşanmamakta, hastalar fazla sıra beklemeden muayene olmaktadır. Ayrıca önümüzdeki günlerde açacağımız ek polikliniklerimiz ile günlük poliklinik muayene sayısını arttırmayı planlıyoruz. “ Dedi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi