Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimine bağlı çeşitli İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Ketem'lerde Serviks Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle etkinlikler düzenlenerek farkındalık oluşturuldu.

“Ocak Ayı, Serviks Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş olup dünyanın birçok ülkesinde hastalığa dikkat çekmek üzere farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir. Ülkemizde de farkındalık etkinlikleri tüm illerimizde yapılmakta, tarama programlarımız tanıtılarak halkımız bu konuda bilinçlendirmeye çalışılmaktadır.

Serviks Kanseri Neden Önemli?

Serviks kanseri, dünyada kadınlarda meme kanseri, kalın bağırsak ve akciğer kanserlerinden sonra dördüncü sırada görülürken, ülkemizde onuncu sırada yer almaktadır. En son yayımlanan resmi verilere göre; ülkemizde Serviks kanserinin görülme sıklığı yüz binde 4,2’dir. Bir yıl içerisinde yaklaşık 2.125 kadın serviks kanseri tanısı almıştır. Serviks kanseri önlenebilen bir hastalıktır.

Kanser erken teşhis ile önlenebilir mi?

Serviks kanseri erken teşhis edildiğinde yüksek oranda tedavi edilebilir bir kanser türüdür.

Şartları Taşıyanlara Ücretsiz Olacak Şartları Taşıyanlara Ücretsiz Olacak

"Serviks Kanseri Dünya Sağlık Örgütü tarafından ’önlenebilen ölüm nedeni’ olarak tanımlanmaktadır. 30-65 yaş arası kadınların KETEM, Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından ücretsiz olarak yapılmakta olan HPV tarama testini 5 yılda bir yaptırması önerilmektedir". Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi