Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş’ın katılımıyla Hatay’da “Eğitim Buluşmaları” programı gerçekleştirdi.

CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki,ü Milletvekilleri ve eğitim sendikaları ile Defne ilçesinde gerçekleştirilen buluşmada Hatay’da ki Eğitim ve öğretim alanındaki eksiklikler ve yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Defne’de Yollar Modernize Edildi Defne’de Yollar Modernize Edildi

CHP Heyetinden Sert Eleştiri

Toplantıda ele alınan onemli konular arasında, Depremzede öğretmenlerin okullarda zorlukla eğitim verdiği ve konteynarlarda zor şartlar altında yaşadıkları vurgulandı. Bunun yanı sıra Hatay'da kırtasiye hizmetlerinin doğru düzgün yapılamadığı ifade edildi. Deprem bölgesinde 18 aydır okulların halen yapılmadığını aktaran Özçağdaş: “İl Başkanımız, yöneticilerimiz, milletvekillerimiz ve Defne Belediye Başkanımız ile birlikte eğitim sendikalarımız ve eğitimcilerimizle bir aradayız. Deprem bölgesinde 18 aydır yapılamayan okulları ve birleştirilmiş okul uygulamasını; öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin yaşadığı sorunları; barınma, güvenlik ve sağlık sıkıntılarını bizzat yaşayanlardan dinliyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan toplantının ardından CHP Heyeti Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Veysel Eren’e ziyarette bulundu gerçekleşen ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş: “Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Veysel Eren'i, İl Başkanımız, Milletvekillerimiz ve yöneticilerimizle birlikte ziyaret ettik. 6 Şubat Depremi sonrasında yaptıkları çalışmaları, üniversitenin, personelin ve öğrencilerin ihtiyaçlarını konuştuk.  Misafirperverliği için kendisine teşekkür ederiz” dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi