Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde trajik bir olay yaşandı. Madde bağımlısı olduğu belirtilen genç, kendi ailesinin yaşadığı evi ateşe verdi. Ailenin yaşadığı dram, mahallede yankı uyandırırken, olayda evde ciddi maddi hasar oluştu. Evi yanan anne Fatma Kıldı, yaşadığı bu acı dolu anları gözyaşları içinde anlattı ve oğlunun madde bağımlılığıyla verdiği zorlu mücadeleye dikkat çekti.

Hatay'da depremzedeler yeni konutlarına yerleşiyor Hatay'da depremzedeler yeni konutlarına yerleşiyor


ALEVLER İÇİNDEKİ EV, MAHALLEYİ AYAĞA KALDIRDI


Yangın, Kırıkhan’ın Menderes Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, dumanların yükseldiğini gören mahalle sakinleri büyük bir panik içinde durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine hızla ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin hızla büyüdüğü eve müdahale etti. Ekipler yangını kontrol altına almayı başarsa da evde büyük çapta maddi hasar oluştu.


 “HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR”


Evin yandığı haberiyle sarsılan anne Fatma Kıldı, yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalışırken, oğlunun bağımlılığının kendilerine yaşattığı zor anları paylaştı. Oğlunu tedavi ettirmek amacıyla çabaladığını ifade eden anne Kıldı, “Uyuşturucu yüzünden oğlum 2 çocuğunu bırakarak gitti. Tedavi için hastaneye gittik, ama eve dönmeden oğlumun evi ateşe verdiğini öğrendim. Evin içinde birçok eşya kül oldu, ama en acısı oğlumuzun bu halde olması,” dedi.


MAHALLEDE TEDİRGİNLİK ARTIYOR


Mahalle sakinleri de yaşananlardan dolayı endişeli. Alevlerin yükselmesiyle sokağa çıkan komşular, olayın şokunu atlatamadıklarını belirtti. Komşulardan bazıları, “O genç daha önce de mahallede olay çıkardı, ama şimdi aileye zarar verecek kadar ileri gitti. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesi gerekiyor,” diyerek benzer olayların yaşanmasından korktuklarını ifade etti.
 

Muhabir: Kenan Cengiz