Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl ocak-eylül döneminde Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının 45,2 milyon kişi olduğunu belirtti.

Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunda, Türkiye'nin bütün dünyanın kabul ettiği bir turizm ülkesi olduğunu, turizmde başarının ilk adımının ise tanıtımdan geçtiğini söyledi.

DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK FAALİYETLER

Deprem bölgesindeki faaliyetlere de değinen Ersoy, depremde zarar gören kültür varlıklarına yönelik uygulamaların uluslararası bilimsel kriterlere uygun şekilde yürütülmesi amacıyla bir bilim kurulu oluşturduklarını ifade ederek, tescilli yapıların enkazında kalan kültür varlığı unsurlarının kurtarılması için Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı ve Hatay Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvar Müdürlüğünü kurduklarını söyledi.

Hataylılar Depremde Sıcak Ellerini Uzatanları Unutmaz Hataylılar Depremde Sıcak Ellerini Uzatanları Unutmaz

Antakya Tarihi Kent Merkezi Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmalarını tamamlayarak, bu ayın sonu itibarıyla askı ilana çıkardıklarını belirten Ersoy, şöyle devam etti: "Antakya'nın önemli odak noktalarından olan Kurtuluş Caddesi ve Köprübaşı Meydanı'nın yeniden ihya projesini başlatıyoruz. Depremde hasar gören Hatay Arkeoloji Müzesi ve Hatay Şehir Müzesi'nde restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını 2024 yılında tamamlayarak ziyarete açıyoruz." Dedi. Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi