Türkiye'den ve birçok ülkeden alanında uzman hekimlerin katılımı ile düzenlenen "EuroSOMT International Madical Printing and Simulation Congress in Functional Urology" etkinliği kapanış kongresi gerçekleştirildi.

Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlik, EuroSOMT Proje Direktörü ve Kongre Başkanı, Prof. Dr. Emre Huri’nin açılış konuşmasıyla devam etti.

TARİHİ BİNADA BİR İLK

Prof. Dr. Huri konuşmasında, “Düzenleyeceğimiz kongre Tarihi Meclis Binasında düzenlenen ilk Tıp Kongresi olması açısından önem arz ediyor. Bu etkinliğin Hatay’da bu kadar güzel bir ortamda gerçekleşmesine vesile olan başta Sayın Valimize ve Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum. ‘EuroSOMT Europens School Of Modern Technology’ Avrupa Birliği projemizde, tıp alanında 3 boyutlu modelleme, baskı ve simülasyon uygulamalarının kullanılması, bu simülatörlerin ürolojik cerrahide müfredat oluşturmaya katkı sağlayacak planlama konusu çalışılmıştır. Katılımcılar bilimsel programların yanı sıra kentimizin tarihi ve yapısal dokusunu da tatmak üzere sosyal programlara dahil edileceklerdir.” dedi.

KONGRENİN HATAY’DA YAPILMASI GURUR KAYNAĞIDIR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Bu kongrenin şehrimizde yapılması, geçmişte doktorluk yapan bir tıp hekimi olarak beni çok mutlu etti. Ayrıca diğer bir mutluluk kaynağımız ise teknolojinin bu kadar güzel kullanılması ve ameliyatların teknolojinin ışığında daha da kolaylaşmasıdır. Kongre çok önemli çünkü tıp birçok bilim dalını kullanan ve bunlardan sentez yaparak insanlık yararına operasyonlar ve tedavilerle insanlığa hizmet eden kutsal bir meslek dalıdır. Bu kongrenin Hatay’da yapılması bizler için bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Depremlerden etkilenen Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi yüzde 100 doluluğa ulaştı Depremlerden etkilenen Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi yüzde 100 doluluğa ulaştı

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Vali Doğan, “Bizlere sağlık hizmeti sunan sağlık personelimize buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu kongrenin İlimizde olması, dünyanın farklı ülkelerinden, ülkemizin farklı şehirlerinden insanların gelmesi ve buradaki hoşgörüyü, mutluluğu, huzuru, güveni görüp yaşadıkları yerlerdeki insanlara anlatması bizim için önemli. Bazı Avrupa Ülkeleri, Hatay’ı kırmızı bölgede gösteriyorlar, burada bir güvenlik sorunu olduğuna dair algı oluşturmak için ve sigorta şirketlerinin, sigorta yapmamaları için bir çaba gayret var. Oysa Hatay sokaklarında mutluluğu, huzuru, güveni görüyorsunuz. Ben tekrar Avrupa Birliği projesinin kapanış toplantısında emeği geçen Emre hocama, kongre başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Etkinlik, Büşra Kocaman Sakin ve Melodi Çiftçi tarafından katılımcılara, 2020 yılının Aralık ayında faaliyetine başlanan uluslararası nitelikteki EuroSOMT Avrupa Birliği projesinin kapanış kongresine ev sahipliği yapan medeniyetlerin beşiği Hatay’ımızı konu edinen bir sunum gerçekleştirilmesiyle son buldu.

Mahmut SİVRİ

Editör: Haber Merkezi