Eğitim Programının Amacı

Eğitim programı, hayvan hareketlerinin kontrol altına alınmasının yanı sıra, tarım ürünlerinin güvenliğini sağlamak ve halk sağlığını korumak adına hayvanların taşınması sırasında dikkat edilmesi gereken hususları kapsadı. Katılımcılara, hayvanların sağlık durumlarının tespiti, taşınma şartları, yasalar ve düzenlemeler hakkında detaylı bilgiler sunuldu.

Yeni Jandarma Komutanı Göreve Başladı Yeni Jandarma Komutanı Göreve Başladı

Eğitim İçeriği

Eğitimde, hayvan hareketlerinin izlenebilirliği, taşıma sırasında dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları ve kontrollerin nasıl yapılacağı gibi konular işlendi. Ayrıca, eğitimde olası hastalıkların tespiti ve bunların yayılmasını önlemek için alınması gereken önlemler de ele alındı.

Hayvan Hareketleri Ve Yol Kontrolleri Konusunda Eğitim Verdi (2)Eğitimin Katılımcıları

Eğitime, Payas ilçesindeki jandarma ve polis birimlerinden temsilciler katıldı. Eğitim, katılımcıların sorularını yanıtlamak ve uygulamalı örnekler ile bilgilerini pekiştirmek amacıyla interaktif bir formatta düzenlendi. Katılımcılar, eğitim sonrası edindikleri bilgileri saha uygulamalarında nasıl kullanacaklarına dair bilgi sahibi oldu.

Eğitim programının sonunda katılımcılar, edindikleri bilgileri pratikte uygulayarak daha etkin ve verimli bir kontrol mekanizması oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, yapılan eğitimlerin, hayvan sağlığı ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı ve bu tür eğitimlerin devamının sağlanacağı ifade edildi.

Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü, gelecekte de benzer eğitim programları düzenleyerek, tarım sektöründe sürdürülebilirliği artırmayı ve hayvan sağlığını korumayı hedefliyor. Bu tür çalışmalar, yerel yönetimlerin etkinliğini artırmak ve halkın sağlığını korumak adına kritik bir rol oynuyor. 

Kaynak: Foto: Sosyal Medya