31 maddenin görüşüldüğü toplantıda, öğrenci servislerine yönelik yapılan denetimlerde, uyuşturucu madde imal etmek, satmak veya bulundurmaktan dolayı suç kaydı tespit edilen 7 servis şoförünün meslekten el çektirilmesi kararı alındı. Bu karar, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. UKOME, bu tür durumların tekrar yaşanmaması için denetimlerin daha da artırılacağını duyurdu.


KAMYONETLERE GÜZERGAH İZİN BELGESİ ZORUNLULUĞU!
Toplantıda ayrıca, ticari amaçla çalıştırılacak yük taşıtları için "Yük Taşıma Aracı Güzergah Kullanım İzin Belgesi" verilmesi karara bağlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, kamyonet, kamyon, çekici ve römork gibi yük taşıtlarının çalışma şekli, saati ve güzergahlarının belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu yeni düzenlemenin, taşıtların teknik özelliklerinin tespit edilmesine yardımcı olacağı vurgulandı.


YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN HIZ KESİCİ KASİSLER!
Toplantıda alınan bir diğer önemli karar ise yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla hız kesici kasislerin yapılması oldu. Samandağ Yenimahalle Konteyner Kenti, Reyhanlı Kuletepe Cami, Arsuz Özel Uluçınar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne kasis yapılacak. Bu adım, yaya güvenliğinin artırılması için kritik bir öneme sahip.

Hatay’daki Okullarda Uyuşturucu İddiaları Korkutuyor Hatay’daki Okullarda Uyuşturucu İddiaları Korkutuyor


DÖRTYOL VE YAYLADAĞI’NA YENİ TOPLU TAŞIMA GÜZERGAHLARI!
Toplantıda Dörtyol Bahçelievler Mahallesi TOKİ ve Yayladağı’nda TOKİ konutlarına toplu taşıma güzergahı açılması da karara bağlandı. Yeni güzergahların hayata geçmesiyle birlikte, toplu taşıma hizmetlerinin daha erişilebilir hale gelmesi hedefleniyor.

Muhabir: Hatice Katırcıoğlu