“Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman, sendikaya bağlı üyelerin 30 Haziran Perşembe ve 1 Temmuz Cuma günleri iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması gerçekleştiren Kahraman, Hürriyet Sağlık-Sen genel merkez yönetim kurulunun aldığı karar ile tüm üyeleri ile birlikte tüm sağlık kuruluşlarında riskli birimler hariç olmak üzere 30 Haziran Perşembe ve 1 Temmuz Cuma günleri iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HİÇBİR TALEBİ KARŞILANMADI
Hürriyet Sağlık-Sen Basın Ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Kahraman yapacakları eyleme ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu; iş bırakıyoruz, çünkü “sağlık çalışanları özellikle de pandemi süreci başta olmak üzere son yıllarda hak ettiği değeri bir türlü göremediği gibi sahip olduğu birçok hakkı da kaybetmiştir. tüm dünyada ölümlere neden olan covid-19 salgını sırasında bile sadece bir alkış ile teselli edilmeye çalışılan sağlık çalışanlarının hiçbir talebinin ne yazık ki karşılanmadığı görülmüştür. sağlık bakanı sayın Dr. Fahrettin Koca’nın birçok kez yaptığı açıklamalarında gördük ki sağlık çalışanları artık bir üvey evlat muamelesi görmektedir. iş bırakıyoruz, çünkü sağlık bakanı kurum içerisinde ayrımcılık yapmaktadır. birçok bakanlık tarafından pandemi döneminde kendi çalışanları için sayısız iyileştirmeler yapılmıştır. oysaki sağlık bakanlığı bırakın sağlık personellerine bir iyileştirme yapmayı hekimleri ayrı diğer sağlık personellerini ayrı kefede tutarak adeta kurum içerisinde ayrışmalara ve kutuplaşmalara sebep olmuştur. sayın sağlık bakanının son zamanlarda mecliste görülmesi beklenen kanunlarla ile ilgili açıklama yaparken gördük ki sağlık bakanlığı adeta doktor bakanlığı olmuş durumdadır.” Dedi.
BIRAKIN YAŞATALIM, BIRAKINDA YAŞAYALIM!
“Sağlık Bakanlığı’nda MOBİNG vardır, Gün geçmesin ki bir sağlık kuruluşunda bir sağlık çalışanı sadık idarecisi tarafından mobinge maruz bırakılmasın. Gün geçmesin ki bir sağlık personeli bir yetkili sendikanın temsilcisi tarafından anayasal hakkı engellenmemiş olsun. Gün geçmesin ki asıl işi insan olan ve insanı yaşatmak olan hayat veren eller olan sağlık çalışanları şiddete maruz bırakılmasın. Ülkemizde ne yazık ki ne mobingi engellemeye yönelik sağlıkta şiddeti sona erdirecek yeterli hukuki mevzuat bulunmamaktadır. Sağlıkta şiddete sebep olanların sağlıkta ücretsiz yaralanma hakkının elinden alınması ve mobinge denen olan idarecilerin ise görevden el çektirilmeleri gerekmektedir. Ancak kamuoyu vicdanı bu şekilde rahatlayacaktır. İŞ BIRAKIYORUZ, ÇÜNKÜ; Yaşamak için ve yaşatmak için eylemdeyiz. Sağlık çalışanlarının yaşatmak olan asıl işlerinin yanı sıra onların bir yaşam haklarını olduğu unutulmamalıdır.” ifadelerine yer verildi.
Nebihe Mazmanoğlu