Çevre Dernekleri ve Uzmanlar Adana’da Buluştu.

“Çukurova Çevre Çalıştayı” Adana’da gerçekleştirildi. Adana Divan Otel’de, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE) ile Adana Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile gerçekleşen çalıştaya uzmanlar, çevre dernekleri, meslek odaları belediye personelleri ve çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.ü

Hatay'da Gaziler Günü Kutlandı Hatay'da Gaziler Günü Kutlandı

Hatay, Adana ve Mersin’inü Çevre Sorunları ve Çukurova Bölgesinin Sosyal, Ekonomik ve Ekolojik Özelliklerinin tartışıldığı çalıştayda ayrıcaü Hava Kirliliği, Toprak Kirliliği, Deniz ve Su Kirliliği, Kimyasal Kirlilik, Atık Yönetimi, İklim Krizi, Biyoçeşitlilik Kaybı, Çevre ve Sağlık, Gıda Güvencesi, Çevre Mücadelesi ve Hukuk konusunda sunumlar yapıldı ve gurup çalışmaları gerçekleştirildi.

İklim krizinin ekonomi ve insan psikolojisine etkilerinin tartışıldığı çalıştayda, farkındalık yaratılması, karbon ayak izinin küçültülmesi, fosil yakıt, petrol, plastik gibi kirleticilerin küresel ısınmaya etkileri nedeniyle terkedilmesi için bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı ve önlem alınmada kurumların zaman kaybetmeden ivedi bir şekilde işbirliği içinde başarıya ulaşılabilecekleri masaya yatırıldı.

Çalıştaya ellerinde taşıdıkları nükleere karşıtı pankartlarla giren ve sloganlar atanüü daçe üyelerinden oluşan bir gurup salonda alkışlarla karşılandı.

Yoğun ilgi ve katılımla yaklaşık 9 saat süren çalıştaya Antakya’dan Hatay Büyükşehr Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Ahmet Dolgun ve personelleri, Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgun Karasu, AÇKD Yönetim Kurulu, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, sunumuyla destek veren Prof. Dr. Tacettin İnandı ve öğrencileri katılım gösterdi.

Cuma ZEYBEK

Editör: Haber Merkezi