Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2 veya 3 yıl içinde deprem bölgesine harcanacak tutarın genel bütçenin yaklaşık olarak yüzde 40’ne tekabül eden 104 milyar dolar civarında olacağını söylemesi deprem bölgesinde yaşayan depremzedeleri umutlandırdı.

Konya Meram'da gündem 2025 projeleri oldu Konya Meram'da gündem 2025 projeleri oldu

Bakan Bolat’ın bu açıklamasının deprem bölgesinde yaşayan herkes için bir umut ışığı olduğunu söyleyen Hataylılar devletin şefkatli elini daha ciddi şekilde hissetmek istediklerini söylediler. Fahiş fiyat artışları konusunda da ciddi yaptırımlar yapıldığını ve denetimlerin sürdüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ülkemiz için şartlar zor. Çok ağır deprem felaketi yaşadık. 11 vilayeti kapsayan büyük deprem felaketinin yaralarını sarma gayreti içindeyiz. 2023 yılı Türkiye bütçesinin yüzde 40 gibi bir rakamı deprem bölgesine harcanmak zorunda. 104 milyar dolar olarak hesaplanan bu rakam yaklaşık 2-3 yıl içinde deprem bölgesi için harcanmak zorunda. Dolayısıyla bütçemizin gelirlerinin artması lazım. Daha fazla üretim yapmamız lazım ve diğer alanlardan tasarruf yaparak birinci öncelik olarak deprem bölgelerini ayağa kaldırmak zorundayız. 9 aydır ciddi bir mücadele sergilendi. Daha bir yıl dolmadan 10 binlerce kişi inşallah evlerine kavuşacak. Sanayiler yeniden baca tüttürmeye başladılar ama daha oralarda çok yapacak işimiz var” dedi.

10 AYDA 710 MİLYON LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Fahiş fiyatlandırma yapan işletmelerle ilgili de konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Yapılan denetimler sonucunda 10 ayda 710 milyon lira idari para cezası kesildiğini gördük. Yüzbinlerin üzerinde işletmeler denetlendi. İşini doğru dürüst yapana saygımız sonsuz. Onların yanındayız. Ama bazen çürük elma ve yumurtalar olduğunda da bunları temiz sepetin içinden ayıklamak zorundayız” dedi. Haber Bülteni

Editör: Haber Merkezi