Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2. İl Eylem Planı (2021-2025)" ve "Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele 3. İl Eylem Planı (2023-2025)" kapsamında hazırlanan KYŞM ile EYZEM 2024 Yılı Faaliyet Programı doğrultusunda önemli bir eğitim düzenledi.

Kumlu ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları ve Kumlu Belediyesi'nde görev yapan yönetici personele yönelik bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitim, Kumlu İlçe Emniyet Amirliği Konferans Salonu'nda Reyhanlı Sosyal Hizmet Merkezi personeli Aygül Doğru tarafından verildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele ve erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesi konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu eğitim programına 14 kişi katılım gösterdi.

MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu MKÜ’de Öğrenci Dekanlığı Kuruldu

Eğitimin ana hedefi, mahalle muhtarları ve belediye yöneticilerini kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evlilikler konusunda bilinçlendirmek ve bu sorunlarla mücadele etmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktı. Aygül Doğru, katılımcılara kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri, yasal mevzuatlar ve şiddetle mücadele yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Ayrıca, erken yaşta ve zorla evliliklerin toplumsal ve bireysel etkileri, bu evliliklerin önlenmesi için yapılması gerekenler ve mevcut yasal düzenlemeler hakkında da detaylı bilgiler aktarıldı. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi