Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor Denizciler Mahallesinde Yollar Yenileniyor

Türk Eğitim Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun deprem bölgesi Hatay’ın kamu çalışanları için çalışma şartları bakımından cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Solğun yaptığı yazılı açıklamada: ‘’ 6 Şubat 2023 pazartesi günü meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen şehir Hatay İlimiz olmuştur. Vatandaşlarımızın ve kamu çalışanlarımızın konutları yıkılmış veya hasar görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti depremzedeleri geçici konutlarda barınmalarını sağlamıştır. İkamet için yeterince kalıcı konut bulunmamaktadır. Zaten özellikle Hatay’da en büyük problem kalıcı konutlar, kamu binalarının onarımı, ekonomik ve sosyal hayatın canlandırılmasıdır. Yeterince kiralık konutta yoktur. Olsa da kiralar almış başını gidiyor’’ dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN HATAY CAZİP HALE GETİRMELİ”
Bölgedeki kamu çalışanarının sıkıntılarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Solğun, şunları ifade etti: “Hatay’ı hizmet için tercih etmiş olan kamu çalışanı arkadaşlarımızı bu hususta gözetmek en doğru karar olacaktır. Zaten elverişsiz şartların Hatay’da hüküm sürdüğünü en iyi yetkililerimiz bilmektedir. Kendileri de bu şehirde yaşıyorlar. Yazın tozu, toprağı, kışın çamuru herşeye yetiyor da geçiyor. Kamu çalışanlarının bu yılda konteyner kentlerde kalmalarını sağlamak en doğru karar olacaktır. Elektrik ve su bedelinin AFAD tarafından ödenmesi de kamu çalışanı arkadaşlarımızı motive edecektir. Hatta kesilen afet tazminatının tekrar ödenmeye başlaması da bir moral kaynağı olacaktır. Kamu Çalışanlarını kurumları ile karşı karşıya getirmek doğru olmayacaktır. Yetkililerimizin bu hususta gerekeni yapacağından en küçük bir şüphemiz bulunmamaktadır. Çünkü Hatay’ın en büyük ihtiyacı “insan gücü”dür. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Bu potansiyeli sağlamak gerekmektedir. Elverişsiz şartların hüküm sürdüğü, hele de konut probleminin olduğu bir yeri çalışmak için hiçkimse tercih etmeyecektir. Kamu çalışanları için, Hatay’ı çalışma şartları bakımında cazip bir hale getirmek gerekiyor.” Hatice Katırcıoğlu

Editör: Haber Merkezi