Hatay’da, kent kartlarına online dolum yapmak isteyen vatandaşların karşılaştığı işlem bedellerine zam geldi. Türkiye’nin birçok şehrine oranla ulaşımın en pahalı olduğu kentlerden biri olan Hatay’da, kent kartı kullanıcıları bu artışla birlikte daha fazla mali yük altına girdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi‘nin mobil uygulaması üzerinden kent kartına online dolum yapmak isteyen vatandaşlar, işlem bedellerinde önemli artışlarla karşı karşıya kaldılar. Örneğin, 100 lira değerinde online dolum yapmak isteyen bir kişi, 7,99 lira işlem bedeli ödemek zorunda kalırken, 50 lira yükleme için ise 4,49 lira, 200 lira yükleme için ise 15,99 lira işlem bedeli ödeniyor.

Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti Eren’den Bayındır’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Öte yandan, Hatay‘da yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları, depremin izlerinin sarılmaya çalışıldığı vurgusunu sık sık yapıyorlar ancak halkın temel sorunlarına dair somut adımlar atılmadığı, sadece tutulması güç vaatler verildiği görülüyor. Halk, projelerin ve vaatlerin ötesinde, günlük yaşamı etkileyen sorunların çözümüne odaklanılmasını bekliyor. Ancak seçim çalışmalarında bu sorunların arka planda kaldığı kaldığı ve sadece oy almayı hedefleyen söylemlerin ön planda olduğu gözlemleniyor. Mahmut Sivri

Editör: Haber Merkezi