İskenderun Karasun Manuk Ermeni Ortodoks Kilisesinde ‘Vakıf Seçimleri’ gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen ve kilise salonunda gerçekleştirilen seçim sonunda Vakıf Başkanlığına Yusuf Tabaş seçildi.

Denetimler Öğrencilerin Güvenliği İçin Yapıldı Denetimler Öğrencilerin Güvenliği İçin Yapıldı

Kırıkhan Ermeni Ortodoks Kilisesi Vakfı için de İskenderun’un yanı sıra Samandağ/Vakıflı’da da oylama gerçekleştirildi. İskenderun Karasun Manuk Ermeni Ortodoks Kilisesi Vakfında yeni bir dönem başladı. Garbis Kısadur’un uzun yıllar başkanlığını yürüttüğü Vakıfta yeni başkan Yusuf Tabaş oldu. Yusuf Tabaş Başkanlığında oluşturulan 7 kişilik yeni yönetim kurulu, İskenderun’da bulunan 72 seçmenden 31’inin oyunu alarak yeni döneme başladı.

Gerçekleştirilen oylama sonunda Tasnif Heyetince yapılan oy sayımının ardından, Seçim Tertip Heyeti, 31 geçerli oy alan Asil ve Yedeklerle birlikte 11 kişilik Yönetim Kurulu Listesini şu şekilde onayladı;

Asil Üyeler: Yusuf Tabaş, Rafi Kaplan, Linda Khjarian, Ketrin Tabaş, Sabina Tabaş Saraçoğlu, Nebi Dolaş, Benyamin Tabaş. Yedek Üyeler: Davut Saraçoğlu, İshak Mıhçı, Janet Tabaş, Antuan Mıhçı.

Seçim sonrasında bir değerlendirme yapan yeni başkan Yusuf Tabaş; “12 yıldır yapılamayan seçimleri yaptık. Doğup büyüdüğümüz kilisemiz için hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Ben ve ekibim hizmet için her daim var olacağız. Büyüklerimizin bize verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıp bize devredildiği gibi bizler de gelecek nesillere devredeceğiz” şeklinde konuştu.

İsmet GÜLTEKİN

Editör: Haber Merkezi