Kırıkhan, Organize Sanayiü Bölgesi ardındanü yine 1000 kişiyeü iş istihdamı sağlayacak ikinci büyük bir yatırım olan Mobilyacılarü Sitesineü kavuşuyor.

52ü fabrika bacasının tüteceği ve binlerce kişiye iş imkânı sağlayacak olanü Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesinde, arazi sahipleri yatırım çalışmalarına başladı. Bu yıl içerisinde ve 2023 yılında birçok fabrika faaliyete geçecek.ü Binlerce kişi iş imkânına kavuşacak, bölgede ekonomik bir hareketlilik başlayacak.

Bu önemli yatırım ardından, Kırıkhan ikinci bir büyük bir yatırıma ev sahipliği yapacak.üü Hafta içinde Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik ve Kırıkhan Mobilyacılar kooperatifi yöneticileri Ankara’da Bakanlıkları ziyaret edip müjdeli haberleri verdiler.

üBİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU

Kırıkhan’a bağlıü Ilıkpınar mahallesinde 165.000 m2 arazi üzerine Kırıkhan Mobilyacılar Sitesi kurulmasıü önündeki engellerü kalktı.

üHazineye ait arazininüü S.S. Kırıkhan Mobilya İhtisasü Sanayi Kooperatifine devri ve imar işleri, TBMM Dijitalü Mecralar Komisyonuü Başkanı Hatay Milletvekiliü Hüseyin Yayman’ınü girişimleriü sonucundaü tamamlandı.ü Diğerü işlemlerin tamamlanmasıyla yakın bir zamandaüü alt ve üst yapı çalışmalarının başlayacağı Mobilyacılar Sitesindeü 150 işyeriü yer alacak.

ü5000 m2ü idari binanın dışında, 400, 600, 1000 ve 2000 metre büyüklüğündeki 150 işyerinin, 2500 m2 İbadethanenin yer alacağı Kırıkhan Mobilyacılar Sitesindeü 1000’i aşkın insana iş kapısı olacak.

üBÖLGEDEKİ İŞSİZLİK TARİHE GÖMÜLECEK

üKırıkhan Organize Sanayi Bölgesi ileü Kırıkhan Mobilyacılar Sitesininüü faaliyete girmesiyle yaklaşık Toplam 6 bin kişiyeü iş istihdamıü yaratılacak.ü Yatırımların çoğalmasıyla birlikte bölgede hareketlilik oluşacak ve ekonomiküü gelişim artacak.ü Bölgede yatırımların artmasıyla araziler değer kazanacak ve bölgeye büyük bir akımü sağlanacak.

Masatlı, Yapımı Devam Eden Deprem Konutlarını İnceledi Masatlı, Yapımı Devam Eden Deprem Konutlarını İnceledi

YAYMAN SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERDİK, YAPIYORUZ”

Kırıkhan’aü kazandırılan 2 önemliü yatırımın baş mimarı olan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ı en çok mutlu eden olay, binlerce insana iş kapısının açılacak olması.ü Milletvekili Yayman bölgedeki gelişmeleri şöyle değerlendirdi “Seçim döneminde söz verdiğimiz bir vaadi daha gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Kırıkhan Mobilyacılar Sitesinde 150ü esnafımız modernü işyerlerine kavuşacaklar. İşlerini büyütüp,ü yatırım imkanı bulacaklar. Mobilyacılar Sitesinde 1000’i aşkın insanımıza ekmek kapısı açılacaktır.ü Tarıma dayalıü olan Kırıkhan ve Hassaü bundan böyle sanayiü ile ekonomik bir gelişim yaşayacaktır.ü Bölgeninü kaderiü değişecek, binlerce insanın yaşam standardını yükselteceğiz. Dikkat edilecek olursa, işimiz gücümüz Millet ve milletimizin sorunlarıdır. Halkımızın yaşam standartları yükseldikçe, refaha erdikçe bizler mutlu oluyoruz.” dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “şehrimiz için bu önemli yatırımdan dolayı Cumhurbaşkanımız

Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve Bölge Vekilimiz Hüseyin Yayman’a teşekkür ederiz. Milletimiz, kendine hizmet edeni unutmaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi