Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz öncülüğünde kurulan Samandağ Belediyesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, çiftçilerin sorunlarını çözme kavuşturmak için bir ilke imza atarak ‘Samandağ Biberi Uygulama ve Eğitim Merkezini’ kurdu.

Üretimden satışa kadar çiftçilere destek sunacak ve pazarlama noktasında ağ kuracak olan bu merkez, bütün Samandağ çiftçilerinin üretim merkezi haline gelecek.

İlçede tarımın gelişimine ivme kazandırmak ve tarımın sürekliliğini sağlamak için yeni bir tarımsal model ortaya koyarak, Samandağdaki tüm çiftçilerin yüzünü güldürecekü “Samandağ Modeli” nin ilk adımı atıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz yaptığı açıklamada; “ Belediyemiz öncülüğünde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak çiftçilerimizin sorunlarını çözecek bir model üzerinde çalışıyoruz.

Kurduğumuz kooperatif aracılığıyla hayata geçirdiğimiz Samandağ Biberi Uygulama ve Eğitim Merkezi’nin tüm Samandağ çiftçilerinin üretim merkezi haline geleceğini düşünüyoruz. Ekonomik kriz ve depremden sonra oluşan girdi maliyetleri sonrası çiftçilerimize destek sunacak ve pazarlama noktasında ağ kuracak dolayısıyla üretimden, satışa kadar üreticinin sorunlarını çözüme kavuşturulması hedeflenmektedir.

Çiftçilere Destekleme Ödemesi Çiftçilere Destekleme Ödemesi

Samandağ Kalkınma Kooperatifi olarak tarımın örgütlenmesi ve sürekliliğini oluşturacak “Samandağ Modelinin” ilk adımını atmış olduk. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerine yer verdi. Nebihe Mazmanoğlu

Editör: Haber Merkezi