Hatay Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilecek okulun yaklaşık 73 milyon liralık maliyeti büyükşehir belediyesinin yanısıra, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu öncülüğünde toplanan yardımlarla karşılanacak.

11 Ekim’de startı verilen proje 2 kattan (zemin ve 1. kat) oluşacak, zemin kat 1.146 metrekare taban alana ve okul yapısı da toplamda 2.390 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Okul bünyesinde; 48 metrekarelik 12 derslik, 90 kişilik çok amaçlı salon, anaokul dersliği, fen dersliği, görsel sanatlar atölyesi, müzik dersliği, kütüphane, destek eğitim odası, beden eğitim salonu, mescit, yemekhane, öğretmenler odası, rehberlik servisi, idare odası bulunacak.

‘İYİYE DESTEK OLUN’ MESAJI’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın deprem bölgesine desteğini sürdüren kadınlara teşekkür ederken, “Birbirimize sıkı sıkı tutunduğumuzda nelerin olduğunu gördük. Şimdi de aynısını yapmalıyız. İyiye destek olun. Bu bir lütuf değil, bu bir borç. Sizin için belki yeni bir okulun yapılması hayatınızı değiştirmez ama oradakiler için çok anlam ifade ediyor” dedi.

Hatay'da huzur ve güven uygulaması yapıldı Hatay'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

Deprem sonrası Defne’de kısa sürede hastane kuran Büyükşehir, aynı zamanda çadır ve konteyner kentler kurmuş ve iş makineleriyle bölgede çalışmalar gerçekleştirmişti. Ayrıca, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’nca düzenlenen 2 yardım gecesinde toplanan parayla da depremde uzuvlarını kaybedenler için fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi açılmıştı.

Muhabir: İsmet Gültekin