Sinema ve belgesel film yapımında başarılı eserlere imza atmasıyla tanınan Hataylı Mehmet Demir Yılmaz’ın yazıp yönettiği ‘Kum Zambağı’ filminin galası sinema ve sanat dünyasıyla seçkin davetlilerin katılımıyla İstanbul/Mecidiyeköy’deki Torun Center’de gerçekleştirildi.

Galaya yoğun ilgi gösteren magazin dünyasıyla İstanbul’daki medya mensupları yönetmen Mehmet Demir Yılmaz ile filmin başrol oyuncuları Özge Borak ve Mert Durak’a filmle ilgili sorular yönelterek görüş ve düşüncelerini aldılar.

Mehmete Demir Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak film ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başarılı yönetmen ve yapımcı Mehmet Demir Yılmaz, en büyük desteği ailesinden alıyor.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Mehmet Demir Yılmaz, film çekiminin gerçekleştirildiği Adana Yumurtalık Lagünü Millî Parkı’nı belgesel bir film hazırlarken tesadüfen keşfettiğini, yeri görür görmez senaryoya dökmeye karar verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

BAZI ESERLER MEKÂNDAN BESLENİR

Kadın erkek ilişkilerindeki aynı noktada olma meselesi kafamı kurcalıyordu. Bazı hikâyeler mekândan beslenir. Böylesine uygun mekanı görünce de bu filmi kararlaştırdım. ‘Kum Zambağı’ filmi temel itici gücünü mekândan alıyor. Kadın erkek meselesindeki açmaza tam bir zemin oluşturdu.

Filmin temasındaki müzik ve ve mizahı da dozunda kullandıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

MÜZİK KULLANMADIK MİZAHDA DENGEYİ SAĞLADIK

Filmde karakterler kendini yeteri kadar ifade ediyordu. Bu yüzden gereksiz müzik kullanmadık ve dengeyi sağladık. Ayrıca drama filmlerinde mizahın dozunu arttırmak tehlikelidir. bu yüzden burada da dengeyi sağlamamız gerekiyordu ve sağladık. Bu yüzden filmde yerinde bir mizah var.

TURAK: İÇİME SİNEN BİR FİLM OLDU

Filmdeki rolünü başarıyla sergileyen oyuncu Mert Turak ise, filmin senaryosunun çekimden 6-7 ay önce eline geçtiğini belirterek şöyle dedi:

‘Kum Zambağı’ kendinden kısmetli bir iş oldu. Ekip sevmeye çok gönüllüydü. Çok mutluyum bu işte çalıştığım için. Çok içime sinen bir iş oldu. Özge Borak’la oynamak benim için çok büyük bir şans ve deneyimdi.

Filmin başrol oyuncuları Özge Borak ile Mert Turak da basın mensuplarının ilgi odağıydı.

51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı 51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali başladı

ÖZGE BORAK: EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞTIK

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan filmin başrol oyuncusu Özge Borak, senaryoyu okuduğunda konuyu beğendiğini ve iyi bir çalışmayla en iyisinin ortaya çıkacağı inacıyla tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, “Ekip arkadaşlarımla özverili çalışmalarımızla en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Seyircilerin keyifle izleyebilecekleri bir film oldu.”dedi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı kokteylle başlayan, düzenlenen basın toplantısının ardından film Torun center’ deki sinema salonlarının hepsinde birden katılımcılara gösterimde bulunuldu.

Filmi soluksuz izleyen katılımcı izleyiciler, izledikleri film hakkındaki görüş ve düşünceleriyle beğenilerini yönetmen Mehmet Demir Yılmaz’ı kutlayarak ifade ettiler.

DENEYİMLİ OYUNCU KADROSU

Mert Turak, Özge Borak, Orhan Kılıç, Tuncay Çağıl, Murat Ercanlı ve Berfin Kıymaz‘‘dan oluşan deneyimli oyuncu kadrosunun yer aldığı “Kum Zambağı” 5 Temmuz 2024 günü vizyona girecek. Zeynep Yüksek

Editör: Haber Merkezi