Kurtlar Vadisi Irak filmine konu olan "Grand Harilton Otel" gerçek oldu. Milliyetçi çizgisiyle bilinen Hataylı iş insanı Serdar Özyurt, Royal Stay Palace’ı satın aldı. Satın alma işleminin hemen ardından otelin adını Kurtlar Vadisi'nde suikast bölümünde geçen “Grand Harilton“ olarak değiştirdi.

İş insanı Serdar Özyurt isim değişikliği ile ilgili açıklama yapmazken Özyurt’a yakın isimler ise değişikliğin sebebinin “Türkiye düşmanlarına bir mesaj” anlamı taşıdığını söylüyor.

FUARLAR ŞEHRİ İSTANBUL

Adıyaman'da feci kaza: 1 ölü, 3 ağır yaralı! Adıyaman'da feci kaza: 1 ölü, 3 ağır yaralı!

Türkiye, fuar alanlarının büyüklüğü bakımından Avrupa'da 6'ncı, dünyada ise 10'uncu ülke konumuna yükselirken, en fazla fuar organizasyonu ise İstanbul’da yapılıyor. Geçtiğimiz yıl bu fuarlara 9 bin 137 doğrudan yabancı katılımcı gelirken bunun yüzde 87’si İstanbul’a geldi. İstanbul’un ev sahipliği yaptığı fuarlara olan ilginin artması yatırımcıları da bu alana çekiyor. Yerli ve milli yatırımlarıyla savunma alanında adından söz ettiren iş insanı Serdar Özyurt, bu kez turizm sektöründe önemli bir yatırıma imza attı. Özyurt, Suudi Arabistanlı ünlü iş insanı Mahmut Al Sakaar’ın İstanbul’daki otelini satın aldı.

MARKA FUARLARA, MARKA OTELLER

Ticaret Bakanlığı verdiği desteklerle fuar organizatörlerinin rekabet gücünü artırmayı amaçlarken, yatırımcılar da “Marka fuarlara, marka oteller” konseptiyle otel yatırımlarını hızlandırdı. Suudi Arabistanlı ünlü iş insanı Mahmut Al Sakaar’a ait İstanbul’un prestijli otellerinden biri olan Royal Stay Palace oteli satın alan iş insanı Serdar Özyurt, bu hamlesiyle fuar turizmine de büyük bir katkı sunmayı hedefliyor. Otelin ismi ise Kurtlar Vadisi Irak senaryosundan esinlenerek Grand Harilton olarak değiştirildi.

“ÜLKE TURİZMİNE GÜÇ KAZANDIRACAĞIZ”

Satışın ardından bir grup gazeteciye değerlendirmede bulunan Özyurt, “Yeni yatırımımız ülke turizmine güç kazandıracak. Türkiye’nin bu alandaki gücünü artırmak için yatırımlarımız sürecek. Satın alımımız yeni işbirliği fırsatlarına da kapı aralayacaktır.” dedi. Yerli sermayenin önemine dikkat çeken Özyurt, otelin modernizasyonu ve hizmet kalitesinin artırılması yönünde de kapsamlı projeler planladıklarını duyurdu.

Otelde Türk Cumhuriyetleri, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Amerika kıtasından gelen çok sayıda misafirin daha önce konakladığını ifade eden Özyurt, “Yeni dönemde hem İstanbul turizminin hem de fuarcılık turizminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla otelimizde büyük dönüşümler yapacağız. Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmak ve ekonomiye olan güvenimizi göstermek için ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Muhabir: Kenan Cengiz