Deprem felaketi ardından en çok yıkımı alan il Hatay oldu. Ağır hasar alan Hatay’da şehir merkezi tamamen yıkılırken mahallelerde büyük hasar aldı.

MAHALLE MUHTARI MÜFTÜ, DEPREM ŞEHİDİ OLDU

Adeta yıkılarak yok olan mahallelerin başında Ürgen Paşa Mahallesi yer aldı. Mahalle muhtarı Emin Müftü de enkazda kalarak hayatını kaybeden deprem şehitlerinden oldu.

MAHALLELİNİN KAHRAMANI MUHTAR KARAOĞLAN

Mahalleler yok olurken, mahalle sakinlerinin büyük bir kısmı ise ya şehri terk etti, ya da başka yerlere taşındı. Ama mahallesini terk etmeyen, gece gündüz mahallesini bekleyen tek kişi Mahalle Muhtarı Necmettin Karaoğlan oldu. 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapan Emin Müftü’nün deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybetmesi sonucunda görevi devr alan Muhtar Azası Karaoğlan, aynı zamanda yakınlarını evini işini kaybeden bir depremzede.

Hatay'da çocuklar için yüzme kursu açıldı Hatay'da çocuklar için yüzme kursu açıldı

VATANDAŞTAN MUHTAR KARAOĞLAN VE AŞKAROĞLU’NATEŞEKKÜR

Barınma ve yaşam olanakları olmadan depremin ilk anından itibaren hizmet veren Muhtar Karaoğlan, adeta mahalle sakinlerinin kahramanı oldu. Vatandaşlar aynı özveriyle vatandaşın yardımına koşan muhtar azası Cemil Aşkaroğlu’na aynı şekilde teşekkürlerini ilettiler.

Yaşanılan felaket ardından enkaz çalışmalarına koşan, vatandaşların su, çadır, yaşamsal ihtiyaçlarını tedarik ederek kendi elleriyle dağıtan Muhtar Karaoğlan, normalleşme adımlarının atılmasında önemli görevler üstlendi. Gerek trafo yenileme, yol, asfalt, alt yapı çalışmaları olsun, gerekse de bir diğer yandan enkaz ve maloz kaldırma çalışmaları olsun her yerde görev aldı.

ÜRGEN PAŞA MAHALLE SAKİNLERİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ

Çalışmalarının henüz bitmediğini her yeni güne yeni sorumluluk bilinciyle başladıklarını ifade eden Muhtar Karaoğlan, Ürgen Paşa mahalle sakinlerini ne bu süreçte nede sonraki süreçte yalnız bırakmayacağını bu nedenle aday olduğunu ifade etti. Kenan Cengiz

Editör: Haber Merkezi